Projecten

Project
EXCELLENT 70,11%

Hotel BREEZE

Dutch Green Company ontwikkelt in samenwerking met de TU Delft en de TU Eindhoven het eerste (nearly) zero-energy hotel ter wereld onder de werktitel “Breeze”. Dit unieke hotel komt te staan in Amsterdam en zal zichzelf grotendeels kunnen voorzien in energie. Dit door middel van het Earth, Wind en Fire concept (EWF) van onderzoeker Dr. Ben Bronsema in samenwerking met de TU Delft en TU Eindhoven.

Het Breeze hotel met EWF-concept wordt het eerste (n)zero-energy hotel concept ter wereld. De afgelopen maanden is in nauwe samenwerking met TU Eindhoven en TU Delft het (n)zero-energy hotelconcept verder uit ontwikkelt. De combinatie van het slim gebruik maken van de natuurlijke elementen zon, wind, water en aarde is nog niet eerder op deze revolutionaire manier toegepast.

De drie belangrijkste elementen van het EWF-concept zijn: het Powerdak, de Klimaat cascade en de Zonneschoorsteen. Het Powerdak is ontwikkeld om op een zo efficiënt mogelijke manier om te gaan met zonne-energie. De Klimaat cascade werkt als een natuurlijke warmtewisselaar, en de zonneschoorsteen is een schacht waarin de zonnewarmte geoogst wordt om het gebouw en het tapwater op te warmen.