Projecten

Asset
GOOD 48,18%
Beheer
Gebruik
GOOD 45,92%

G006 Gemeentekantoor Werk en Inkomen Amsterdam

Het Gemeentekantoor Werk en Inkomen, ook wel Triade Gebouw genoemd, heeft bouwjaar 2003. In 2015 hebben er verhuisbewegingen van en naar het pand plaatsgevonden. 

Voorafgaand aan de verhuisbewegingen zijn de werktuigkundige en elektrotechnische installaties en beveiligingsinstallaties opnieuw ontworpen, waarbij rekening is gehouden met het zoveel mogelijk hergebruiken van bestaande installaties en duurzaamheid.

Hemelwater wordt ingezameld en hergebruikt voor toiletspoelingen, is er een groen dak toegepast en het overige dakoppervlak is zoveel mogelijk belegd met zonnepanelen die terugleveren aan de buurt.

Het gebouw is voorzien van volledige balansventilatie, waarbij de behandelde lucht wordt toegevoerd via ventilatorconvectoren en plafondroosters en afgevoerd via plafondroosters.

Het gebouw is voorzien van beveiligingsinstallaties (inbraakalarm-, brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie, omroepinstallatie, observatie-installatie (CCTV) en toegangscontrole. Een groot deel van de bestaande componenten wordt ook hier hergebruikt.

In het kader van energiebesparing is gekozen voor toepassing van led lichtbronnen voor de noodverlichting en vluchtwegbewijzering. Tevens wordt alle nieuwe verlichting uitgevoerd met ledverlichting. De verlichtingsarmaturen welke zoveel als mogelijk worden hergebruikt, worden uitgevoerd met zogenaamde long life buizen. Deze gaan aanzienlijk langer mee en zijn energiezuiniger.