Projecten

Project

Einstein gebouw

Het kantoorgebouw Einstein is gelegen aan de Kabelweg 21 te Amsterdam, grenzend aan de ringweg A-10 en station Sloterdijk. De locatie is onderdeel van een groot herontwikkelingsgebied, waarbij het werkgebied verandert in een levendige mix van werken, wonen, onderwijs en recreatie.

Het bestaande gebouw heeft een sterke en typische jaren zeventig uitstraling, een combinatie van kiezelkleurig beton en goud gecoat glas. De huidige normen voor kantoren, zoals uitzicht en daglicht, klimaat en akoestisch comfort dwongen ons het gebouw te strippen tot zijn kale betonnen karkas. Het gebouw wordt volledig herontwikkeld tot een zeer modern en duurzaam gebouw dat klaar is om een kantoorruimte van hoge kwaliteit te bieden aan hun toekomstige gebruikers. Tegelijkertijd keert de nieuwe architectuur op een neo-brutalistische manier terug naar het bestaande gebouw.

Het huidige parkeerdek wordt omgevormd tot een groen landschap. Er worden buitenwerkplekken en sportfaciliteiten toegevoegd (waaronder twee multifunctionele sportvelden, een atletiekbaan en een gebouwtje dat gebruikt kan worden voor buitensporten zoals bootcamp) en ook worden er verschillende glazen vergaderruimten gerealiseerd. Daken en gevel zullen worden gebruikt voor terrassen en meer groene gebieden dicht bij de werkplekken.

Al het parkeren voor auto's, motoren, scooters en fietsen wordt geconcentreerd onder het groene dek in combinatie met een mobiliteitsknooppunt voor de buurt.