Projecten

Project
EXCELLENT 72,46%

Distributiecentrum Dordrecht

Beschrijving van het project
Op bedrijventerrein Distripark Dordrecht ontwikkelt Borghese Logistics een state of the art distributiecentrum. Het object omvat een bruto vloeroppervlak van 22.546 m2, verdeeld over 19.222 m2 bedrijfsruimte, 2.573 m2 kantoorruimte en 751 m2 bijeenkomst ruimte.

De kantoorruimte is strategisch geplaatst in de noordgevel en gedeeltelijk boven de laadkades. In totaal komen er 164 parkeerplaatsen beschikbaar voor het gehele park. Het gebouw wordt gerealiseerd volgens de BREEAM “Excellent” richtlijnen. Distripark Dordrecht is gelegen in het zuidelijke deel van de groter gebied Rotterdam. Het ligt direct aan de snelweg A16 en nabij snelweg A15, die de corridors vormen van mainports Rotterdam en Amsterdam Schiphol naar de
achterlandgebieden van Brabant / Limburg en Noordwest Europa. Distripark Dordrecht is onlangs gelanceerd als het nieuw logistiek park in de buurt, met eigen aansluiting op snelweg A16, uitstekende indeling en ambitieuze duurzaamheid kenmerken.

Locatiekeuze
Enkele eigenschappen van de locatie:

  • De ligging direct aan de A16 met aansluiting op de N3 en de A15 zorgt voor een uitstekende uitvalsbasis voor zowel de Randstad als West Brabant. Binnen 30 autominuten heeft men een potentieel bereik van 1,3 miljoen mensen.
  • De nabijheid van de Dordtse Zeehaven, Terminal Alblasserdam, en de havens van Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen garandeert een goede bereikbaarheid en snelle ontsluiting over weg en water.
  • De omringende regio Rotterdam en de Randstad zijn gezamenlijk het grootste internationale logistieke, Smart Industry, en maritieme netwerk van Europa.

 

Uitstraling

  • Zoals vaak bij distributiecentra wordt het uiterlijk van het gebouw in belangrijke mate bepaald door de toegepaste sandwichpanelen. Het gebouw is voorzien van een grote vliesgevel ter plaatse van de kantoorfuncties waardoor het visuele comfort voor de medewerkers op de kantoren verbeterd wordt. Voor de medewerkers in de industriële ruimten van het pand wordt er gebruik gemaakt van een grote hoeveelheid semi transparante polycarbonaat waardoor ook hier het visueel comfort voor de medewerkers verbeterd wordt.
  • Verder is het de ambitie om het pand zo veel mogelijk in te richten als een natuur inclusieve, gezonde werkomgeving, met optimale kansen voor de biodiversiteit en een gebied wat “gewoon mooi” is om naar te kijken.