Projecten

Project
EXCELLENT 70,21%

DC Krabbegors

Inleiding
Het jaar 2022 staat in het teken van de nieuwbouw van het nieuwe pand van VBE Group genaamd ‘Lighthouse’ op het Businesspark Krabbegors te Dordrecht. Het Lighthouse heeft de perfecte verbinding via de A15 en A16 naar Duitsland en België en via de Oude Maas naar het achterland en de haven van Rotterdam. De vergunning is inmiddels verleent en in mei 2022 is de bouw van start gegaan met heiwerkzaamheden. Het bouwplan bestaat uit 4,7 hectare terrein met een warehosue van 24.500 m2, mezzanine van 1.490 m² en een kantoor van 1.300 m². Kortom, VBE Group borgt met het realiseren van het Lighthouse de perfecte verbinding voor logistieke goederen mogelijk.

 

VBE Group B.V. 
VBE Group is een in 1974 opgerichte particuliere groep van bedrijven die is uitgegroeid tot een marktleider die zich richt op alle aspecten van logistiek, opslag en transport. Met de vier bedrijven die vallen onder de VBE Group, wordt er aan brede scala wereldwijd zee-, lucht- en spoorvrachtdiensten, volledig vergunde en in-house douanediensten en wegtransport van deur tot deur in Europa gewaarborgd.

VBE Group streeft naar uitmuntendheid en het is ons hoge niveau van klantenservice, bedrijfsethiek en persoonlijke benadering die ons hebben gebracht waar we nu zijn. Daarnaast staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij VBE Group. Om de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid zichtbaar te maken, is er gekozen voor een projectaanpak volgens BREEAM-NL Nieuwbouw 2020 v1.0. VBE Group is voornemens om voor de kwalificatie BREEAM-NL ‘Very Good’ te gaan.

 

BREEAM-NL ambitie
Om de doelstellingen van VBE Group zichtbaar te maken, is er al vroeg in de voorbereiding gekozen voor een projectaanpak volgens BREEAM-NL. De doelstellingen van BREEAM-NL voor o.a. energiezuinigheid, gezondheid, en het behouden van natuurlijke

hulpbronnen passen naadloos op de doelstellingen van VBE Group. Met name aan gezondheid, energie en comfort, en vervoer hecht VBE Group veel waarde. In lijn met de verwachtingen die VBE Group aan zichzelf stelt m.b.t. duurzaam ondernemerschap, legt VBE Group ook voor de nieuwbouw de lat hoog. VBE Group is voornemens om de nieuwbouw te certificering conform de BREEAM-NL, nieuwbouw 2020 v1.0, ambitieniveau ‘Very Good’ richtlijnen.