Projecten

Project
EXCELLENT 70,76%

Crossdock DC TNT Express

De nieuwbouw van het crossdock distributiecentrum van TNT Express Benelux aan de Achtseweg Noord te Eindhoven heeft het BREEAM-NL Nieuwbouw oplevercertificaat  Excellent behaald.

TNT levert door heel Europa pakketten en wil de komende jaren groeien. Het accent komt te liggen op diensten met een hoge marge zoals palletvrachten, zwaardere pakketten en internationale zendingen. Functionele en logistieke uitgangspunten bepaalden het ontwerp. De breedte en lengte, de routing, de ruimte rondom, positie en afmetingen van kantoor waren harde uitgangspunten. De hal is L-vorming met secundaire aanbouwen waaronder een containterdock en dockingsteiger voor busjes. De gevel is bekleed met zilverkleurige sandwichpanelen. Eronder zit een prefab beton plint. 

Duurzaamheidsmaatregelen

In het ontwerp zijn tal van duurzaamheidsmaatregelen geïntegreerd. Zo zullen op het dak zonnepanelen geplaatst worden en wordt primair gebruik gemaakt van LED verlichting. Gekozen is voor onder andere een energiezuinige lift, elektrische laadpunten en duurzaam materiaalgebruik.

De bouwplaats voldoet aan diverse duurzaamheidseisen, waardoor ook tijdens de bouw aandacht is voor het beperken en scheiden van afval, het reduceren van energie en water, veiligheid en het voorkomen van overlast voor de buurt. Tevens zullen diverse ecologische voorzieningen worden getroffen om de harmonie met de natuur in stand te houden. In overleg met huurder TNT wordt gestreefd een breed pakket aan duurzaamheidsmaatregelen te treffen in de inrichting en exploitatie. Door toepassing van hoogfrequente verlichting, waterbesparende toiletten inclusief grijswatercircuit en duurzame installaties wordt bijvoorbeeld besparing op energieverbruik bereikt.