Projecten

Asset
EXCELLENT 81,13%
Beheer
OUTSTANDING 86,36%
Gebruik

CityMall Almere - Passages en algemene delen

De CityMall is een winkelcentrum met ruim 120 winkels. Deze is te vinden in het stadshart van Almere. In 2006 werd het eerste deel van dit moderne winkelgebied aan het Weerwater opgeleverd. De architect Rem Koolhaas gaf de opdracht aan (inter)nationale bureaus voor een ontwerp voor winkels in combinatie met woningbouw en culturele gebouwen.Het golvende karakter van het gebogen maaiveld moet de bezoekers veel spannende doorkijkjes bieden.

Aanbod

Naast een hoop grote winkelketens is er rekening gehouden met een veelzijdig aanbod en verschillende thema's. Denkend aan de laatste trends in mode, persoonlijke verzorging, wonen, cultuur en ontspanning. Er is ook keuze in verschillende lunchrooms, cafés en restaurants met verschillende type keukens.

De Citadel

Het voornaamste gebouw is de Citadel, ontworpen door Pritzker Prize-winnaar Christian de Portzamparc. De Portzamparc liet zich inspireren door het stadskasteel; de vier kwadranten van het complex bevatten stroken bruin gewelfd beton dat een kartelend beeld geeft.

Duurzaamheid

CityMall Almere scoorde de vijf sterren voor het onderdeel Beheer. Voor het onderdeel Asset werd een score van vier sterren (Excellent) behaald. Hier werd voor de beoordelingscriteria ‘Afval’ en ‘Vervuiling’ zelfs de maximale score van 100% behaald.