Projecten

Asset
EXCELLENT 73,65%
Beheer
EXCELLENT 72,50%
Gebruik

Centrecourt - Kantoren

Het Beatrixkwartier in Den Haag moest vanaf medio jaren '90 uitgroeien tot een vooraanstaand onderdeel van het Haagse Central Business District. Centre Court was een van de eerste nieuwbouwontwikkelingen die deze ambitie moest verwezenlijken. Het gebouw neemt een dominante plaats in binnen het Beatrixkwartier Centre Court is een locatie waar wonen en werken op een vooruitstrevende en verantwoordelijke wijze worden geïntegreerd.

Het gebouw is opgedeeld in 6 bouwdelen. De meeste hebben 5 verdiepingen, behalve de 2 torens waarvan toren A met 19 verdiepingen en toren C met 10 verdiepingen. Rondom een grote en een kleine binnentuin. De constructie is opgebouwd uit een prefab beton skelet van betonnen kolommen en betonnen binnenspouwbladen en kanaalplaat vloeren.

Het gebouw heeft een 2 laags ondergrondse parkeergarage. De kantoren zijn er recht boven gesitueerd, waarbij de tussenliggende gebieden zijn ingedeeld als binnentuinen.

Tapwater wordt geleverd aan de diverse tappunten, zoals toiletten, uitstortgootstenen en wastafels. Toelevering van tapwater vindt plaats in de kelder. Hier zijn eveneens twee drukverhogingsinstallatie (hydrofoor) voorzien (lage druk en hoge druk). Het leidingnet is uitgevoerd in koper leidingen. Het  apwatersysteem voedt tevens de brandslanghaspels.Warmtapwater wordt lokaal opgewekt door middel van elektrische boilers.

Duurzaamheid

Eind 2019 is het gebouw aangesloten op haar eigen WKO systeem. Daarbij is toren C in 2021 gerenoveerd. Het gebouw heeft een Energielabel A.

https://centrecourtdenhaag.nl/