Projecten

Project
OUTSTANDING 89,57%

BPA Europe

In opdracht van Busan Port Authority (BPA) realiseerde Hercuton een nieuw distributiecentrum van ca. 30.000 m². Het warehouse staat op een kavel van bijna 50.000 m² op het Distributiepark Maasvlakte West in de haven van Rotterdam, Europa’s grootste zeehaven. Het warehouse is bestemd voor de logistieke dienstverlening aan kleine en middelgrote bedrijven die zaken doen tussen Europa en Zuid-Korea.

Hercuton realiseerde het DC turn-key vanaf ontwerp, engineering en indiening omgevingsvergunning tot en met de uitvoering. Hercuton won aanvankelijk de tender voor Fase I – ontwerp en engineering en kwam vervolgens ook bij Fase II – realisatie als winnaar uit de bus.

BREEAM Outstanding

BPA gaat met de duurzaamheidsambitie BREEAM Outstanding voor een zeer duurzaam gebouw. Het distributiecentrum is gasloos en energieneutraal en voor de verwarming is gekozen voor warmtepompen. Het pand is voorzien van energiezuinige verlichting en verder zijn er waterbesparende voorzieningen getroffen en ecologische maatregelen om de biodiversiteit te stimuleren. Op het buitenterrein zijn laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst.

Externe kwaliteitsborging

Het gebouw wordt gerealiseerd onder externe kwaliteitsborging, waar Hercuton al sinds 2016 ervaring mee heeft. Hiervoor is Seconed ingeschakeld. Daarnaast zal Stijn de Wolf als externe projectmanager bij het project betrokken zijn.

Ontwerp en planning

Het gebouw meet in totaal circa 30.000 m², waarvan 2.500 m² mezzanine en 1.500 m² kantoor. Er is gekozen voor een betonnen plint uitgevoerd in gladbeton met lichtgrijze stalen sandwichpanelen voor de hal welke het gebouw de uitstraling geven van een industriële massa die bij het havengebied van Rotterdam passen. Op 6 april 2021 startte Hercuton met het grondwerk, de oplevering vond plaats in december 2021.