Projecten

Project
EXCELLENT 73,07%

BOOT&co Hotel Houthavens

Met BOOT&CO krijgt de Houthaven aan het IJ een echt icoon met een krachtige ‘Amsterdamse School’ uitstraling. Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architekten en is een ode aan de Amsterdamse School. Het wordt een zeer duurzaam hotel met 84 ruime hotelappartementen

Gemeente Amsterdam heeft ontwikkelcombinatie BOOT&CO (IQNN Vastgoed / Vink Bouw / City ID Group) geselecteerd voor de ontwikkeling van het hotel op kavel 3e. Kavel 3e ligt op Reval-eiland, één van de 7 toekomstige eilanden in de Houthaven. Op 1 september 2016 is de optieovereenkomst tussen alle partijen getekend.

De naam BOOT&CO verwijst naar de naam van een houtbewerker die in het verleden in de Houthaven gevestigd was. Met BOOT&CO krijgt de Houthaven aan het IJ een echt icoon met een krachtige ‘Amsterdamse School' uitstraling. Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architekten en is een ode aan de Amsterdamse School.  Het wordt een zeer duurzaam hotel dat met een EPC van 0,041 bijna geheel energieneutraal zal zijn. De BREEAM ambitie is Excellent.