Projecten

Project
EXCELLENT 72,81%

Accelerator Kadans

Kadans Science Partner ontwikkelde voor de Universiteit Utrecht, Genmab en Merus het gebouw Accelerator op het Utrecht Science Park. De Accelerator is een bedrijfsverzamelgebouw met kantoor- en laboratoriumfuncties voor scale-up bedrijven in de kennisintensieve sectoren Life Sciences, Health, Food en High Tech.

 

De Accelerator kent een uniek ontwerp dat zich voegt in zijn omgeving en met zijn hoogteaccent een representatief herkenningspunt vormt bij de toegang van het Utrecht Science Park. Door de transparante opzet, de grote hoeveelheid daglicht en het groene atrium ontstaat een inspirerende en gezonde werkomgeving waarin naast Merus en Genmab ook toekomstige huurders talent kunnen aantrekken, ontmoetingen en samenwerking kunnen stimuleren en innovaties accelereren.

 

In Accelerator zijn hoogwaardige, centrale voorzieningen aanwezig in de transparante plint van het gebouw, zoals een restaurant, vergaderplekken en een auditorium. Deze voorzieningen zijn ook geschikt voor gebruik door externe partijen.

Hiermee wordt de aanwezigheid van een goed werkend en levendig innovatie ecosysteem op de campus verder gestimuleerd.

 

Met de ligging naast het transferium is Accelerator een uitstekend bereikbaar gebouw.

De onderscheidende nieuwbouw van 20.000 m2 bruto vloeroppervlakte is gesitueerd naast het bestaande Genmab-gebouw en tegenover het Hubrecht Institute. Een loopbrug verbindt het Genmab-gebouw met de Accelerator.

 

Kadans Science Partner houdt de exploitatie van Accelerator in eigen hand, om direct invloed uit te oefenen op de vorming van een bruisende community voor bedrijfsleven en kennisinstellingen.