Nieuws

Wereldhave en Bijenhotelkopen.nl slaan handen ineen voor duurzaamheid in winkelcentra

Vastgoedinvesteerder Wereldhave en Bijenhotelkopen.nl kondigen de afronding van een vruchtbare samenwerking aan, waarbij ze gezamenlijk de biodiversiteit van zeven winkelcentra hebben verbeterd ten behoeve van Wereldhave’s Better Tomorrow strategie en hert behalen van de BREEAM-NL Very Good score. De centra, gelegen in Arnhem(2x), Leiderdorp, Nieuwegein, Purmerend, Heerhugowaard en Roosendaal, hebben een ecologische transformatie ondergaan met voorzieningen van Bijenhotelkopen.nl.

Wereldhave's duurzaamheidsprogramma, genaamd 'A Better Tomorrow', is het startpunt voor deze samenwerking. Dit programma richt zich op drie belangrijke pijlers met heldere ambities: Better Footprint, Better Nature, Better Living. In lijn met deze visie heeft Wereldhave gekozen voor de expertise van Bijenhotelkopen.nl om ecologische voorzieningen te implementeren en zo de winkelcentra te verduurzamen.

Biodiversiteit bevorderen

De geïntegreerde ecologische voorzieningen omvatten professionele bijenhotels, voornamelijk geplaatst op de (groene) daken van de winkelcentra, nestkasten voor diverse (stads)vogels en vleermuiskasten. Het plaatsen van educatieve bebording maakt deel uit van deze duurzame inspanning, gericht op het informeren van bezoekers, winkeliers, bewoners en andere stakeholders over de geïmplementeerde ecologische voorzieningen.

Mart van Kuijk, Group ESG & Sustainability Manager: “Voor Wereldhave is het van essentieel belang om onze centra te verduurzamen. Door het implementeren van ecologische voorzieningen dragen wij bij aan een betere leefomgeving die de lokale biodiversiteit bevordert. Daarnaast sluit onze eigen sociale impact agenda goed aan bij het sociaal ondernemerschap van Bijenhotelkopen.nl, zoals het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

BREEAM-NL Very Good

De zeven Wereldhave centra hebben onlangs een BREEAM-NL certificaat met Very Good score behaald, waarmee de duurzaamheidsprestaties worden erkend en bevestigd.

Gerelateerd nieuws

Elke opdrachtgever van een BREEAM-NL certificering krijgt een officieel certificaat, wanneer het keurmerk is behaald. Je kunt ook een houten plaquette bestellen.

BREEAM-NL: laat het zien met een plaquette

19 april 2024
Heb je een BREEAM-NL keurmerk behaald, dan wil je dat natuurlijk laten zien. Dat kan met een houten BREEAM-NL...

BREEAM AWARDS 2024

9 april 2024
Na een korte afwezigheid zijn de Internationale BREEAM Awards terug van weggeweest. Op 10 juli 2024 vindt de uitreiking voor toonaangevende...

Nationaal BREEAM Congres 2024 ging Back to the Future

8 april 2024
Van een futuristische supervastgoedvrouw tot ‘super ouderwetse’ en lokale oplossingen, het kwam allemaal voorbij tijdens het Nationaal...