Nieuws

Wereldhave en Bijenhotelkopen.nl slaan handen ineen voor duurzaamheid in winkelcentra

Vastgoedinvesteerder Wereldhave en Bijenhotelkopen.nl kondigen de afronding van een vruchtbare samenwerking aan, waarbij ze gezamenlijk de biodiversiteit van zeven winkelcentra hebben verbeterd ten behoeve van Wereldhave’s Better Tomorrow strategie en hert behalen van de BREEAM-NL Very Good score. De centra, gelegen in Arnhem(2x), Leiderdorp, Nieuwegein, Purmerend, Heerhugowaard en Roosendaal, hebben een ecologische transformatie ondergaan met voorzieningen van Bijenhotelkopen.nl.

Wereldhave's duurzaamheidsprogramma, genaamd 'A Better Tomorrow', is het startpunt voor deze samenwerking. Dit programma richt zich op drie belangrijke pijlers met heldere ambities: Better Footprint, Better Nature, Better Living. In lijn met deze visie heeft Wereldhave gekozen voor de expertise van Bijenhotelkopen.nl om ecologische voorzieningen te implementeren en zo de winkelcentra te verduurzamen.

Biodiversiteit bevorderen

De geïntegreerde ecologische voorzieningen omvatten professionele bijenhotels, voornamelijk geplaatst op de (groene) daken van de winkelcentra, nestkasten voor diverse (stads)vogels en vleermuiskasten. Het plaatsen van educatieve bebording maakt deel uit van deze duurzame inspanning, gericht op het informeren van bezoekers, winkeliers, bewoners en andere stakeholders over de geïmplementeerde ecologische voorzieningen.

Mart van Kuijk, Group ESG & Sustainability Manager: “Voor Wereldhave is het van essentieel belang om onze centra te verduurzamen. Door het implementeren van ecologische voorzieningen dragen wij bij aan een betere leefomgeving die de lokale biodiversiteit bevordert. Daarnaast sluit onze eigen sociale impact agenda goed aan bij het sociaal ondernemerschap van Bijenhotelkopen.nl, zoals het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

BREEAM-NL Very Good

De zeven Wereldhave centra hebben onlangs een BREEAM-NL certificaat met Very Good score behaald, waarmee de duurzaamheidsprestaties worden erkend en bevestigd.

Gerelateerd nieuws

Whitepaper Fiscale regelingen en subsidies voor duurzame gebouwen in 2024

Fiscale regelingen en subsidies voor duurzame gebouwen in 2024

29 februari 2024
Met het oog op de energie- en klimaatdoelen voor 2030 en 2050 investeert de Nederlandse overheid fors in subsidies en fiscale instrumenten...

BREEAM-NL Nieuwbouw en Het Nieuwe Normaal: wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

15 februari 2024
Dutch Green Building Council (DGBC) en Cirkelstad willen de transitie naar een circulaire bouwsector versnellen. Beide organisaties...
Stijn Schoonderwoerd, Algemeen Directeur Nationale Opera & Ballet en Julie Fuchs Duurzaamheid coördinator, krijgen het BREEAM-NL certificaat overhandigd uit handen van Rudy van der Helm, Manager Ontwikkeling en Beheer bij DGBC.

Nationale Opera & Ballet scoort hoog met nieuw BREEAM-NL certificaat

6 februari 2024
 Zwaardere duurzaamheidscriteria en een hogere score in 2023.   Nationale Opera & Ballet ontvangt de kwalificatie ‘Very...