Nieuws

Wereldhave en Bijenhotelkopen.nl slaan handen ineen voor duurzaamheid in winkelcentra

Vastgoedinvesteerder Wereldhave en Bijenhotelkopen.nl kondigen de afronding van een vruchtbare samenwerking aan, waarbij ze gezamenlijk de biodiversiteit van zeven winkelcentra hebben verbeterd ten behoeve van Wereldhave’s Better Tomorrow strategie en hert behalen van de BREEAM-NL Very Good score. De centra, gelegen in Arnhem(2x), Leiderdorp, Nieuwegein, Purmerend, Heerhugowaard en Roosendaal, hebben een ecologische transformatie ondergaan met voorzieningen van Bijenhotelkopen.nl.

Wereldhave's duurzaamheidsprogramma, genaamd 'A Better Tomorrow', is het startpunt voor deze samenwerking. Dit programma richt zich op drie belangrijke pijlers met heldere ambities: Better Footprint, Better Nature, Better Living. In lijn met deze visie heeft Wereldhave gekozen voor de expertise van Bijenhotelkopen.nl om ecologische voorzieningen te implementeren en zo de winkelcentra te verduurzamen.

Biodiversiteit bevorderen

De geïntegreerde ecologische voorzieningen omvatten professionele bijenhotels, voornamelijk geplaatst op de (groene) daken van de winkelcentra, nestkasten voor diverse (stads)vogels en vleermuiskasten. Het plaatsen van educatieve bebording maakt deel uit van deze duurzame inspanning, gericht op het informeren van bezoekers, winkeliers, bewoners en andere stakeholders over de geïmplementeerde ecologische voorzieningen.

Mart van Kuijk, Group ESG & Sustainability Manager: “Voor Wereldhave is het van essentieel belang om onze centra te verduurzamen. Door het implementeren van ecologische voorzieningen dragen wij bij aan een betere leefomgeving die de lokale biodiversiteit bevordert. Daarnaast sluit onze eigen sociale impact agenda goed aan bij het sociaal ondernemerschap van Bijenhotelkopen.nl, zoals het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

BREEAM-NL Very Good

De zeven Wereldhave centra hebben onlangs een BREEAM-NL certificaat met Very Good score behaald, waarmee de duurzaamheidsprestaties worden erkend en bevestigd.

Gerelateerd nieuws

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024

11 juli 2024
Experts in duurzaam bouwen uit 15 landen verzamelden zich gisteren in het Peninsula hotel in Londen voor de uitreiking van de BREEAM Awards...
Modulaire update BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen

Eerste modulaire update BREEAM-NL in consultatie

10 juli 2024
De BREEAM-NL richtlijnen krijgen dit jaar voor het eerst kleinere, modulaire updates. Voorheen ontwikkelden we eens in de zoveel jaar een...

Diergaarde Blijdorp: géén groentje als het gaat om duurzaam ondernemen

5 juli 2024
De 400 partners van DGBC zijn een diverse groep organisaties: van bouwbedrijf tot vastgoedbelegger en van architectenbureau tot producent...