Nieuws

Wat is BREEAM-NL en hoe werkt de certificeringsmethode? Leer alles tijdens onze trainingen!

Je wil jouw gebouw of gebied verduurzamen, maar hoe? BREEAM-NL biedt praktische handvatten om daarmee aan de slag te gaan en maakt de duurzaamheidsprestatie van vastgoed meetbaar en inzichtelijk. Tijdens de trainingen van DGBC maak je kennis met BREEAM-NL, verdiep je je verder in de methode of leer je alles over belangrijke rollen in het certificeringsproces.

Begin bij de basis met de BREEAM-NL Introductietraining

Als je nog niet zo bekend bent met de methode en alles wat er bij een BREEAM-NL certificering komt kijken, is de BREEAM-NL Introductietraining een goede eerste stap. Daarmee begin je bij de basis van de certificeringsmethode en de richtlijnen voor nieuwbouw, renovatie, bestaande bouw en gebieden. Deze training is bijvoorbeeld handig voor opdrachtgevers die hun pand of gebied willen certificeren of verduurzamen, maar ook voor adviseurs die hen begeleiden tijdens het proces.

Adviseren over de certificering? Volg een BREEAM-NL Experttraining

Heb je de smaak te pakken en wil je als adviseur een rol vervullen tijdens het certificeringsproces? Dan kun je een training tot erkend BREEAM-NL Expert volgen voor één of meerdere schema’s. Als BREEAM-NL Expert begeleid je het projectteam, verzamel je bewijsmateriaal over duurzaamheidsprestaties- en maatregelen en bouw je een dossier op.

Meer weten over deze rol? Hannah van der Leij geeft een kijkje in de keuken.

Bewijslast controleren en certificaten uitgeven na de BREEAM-NL Assessortraining

Dat complete dossier wordt gecontroleerd door een BREEAM-NL Assessor. Een cruciale functie in het proces, want deze onafhankelijke deskundige controleert dus of de aangeleverde gegevens en bewijslast kloppen. Ook geeft de BREEAM-NL Assessor het certificaat uit. Als je geslaagd bent voor de introductietraining en de BREEAM-NL Experttraining, kun je een BREEAM-NL Assessortraining volgen.

Benieuwd hoe het is om als BREEAM-NL Assessor aan de slag te gaan? We gingen met Oscar Elshout mee op inspectie en spraken Paul Zonneveld over zijn jarenlange ervaring.

Incompany BREEAM-NL training

Samen met een groep enthousiaste collega’s kun je ook een BREEAM-NL Incompany training volgen, waar en wanneer het jullie uitkomt. De training op maat wordt helemaal afgestemd op jullie leerdoelen. Welke duurzaamheidscriteria uit BREEAM-NL relevant zijn voor jullie organisatie, bijvoorbeeld. Maar ook actuele marktontwikkelingen en wet- en regelgeving komen aan bod.

Bekijk de brochure of informeer naar de mogelijkheden voor een BREEAM-NL training op maat.

 

Gerelateerd nieuws

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024

11 juli 2024
Experts in duurzaam bouwen uit 15 landen verzamelden zich gisteren in het Peninsula hotel in Londen voor de uitreiking van de BREEAM Awards...
Modulaire update BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen

Eerste modulaire update BREEAM-NL in consultatie

10 juli 2024
De BREEAM-NL richtlijnen krijgen dit jaar voor het eerst kleinere, modulaire updates. Voorheen ontwikkelden we eens in de zoveel jaar een...

Diergaarde Blijdorp: géén groentje als het gaat om duurzaam ondernemen

5 juli 2024
De 400 partners van DGBC zijn een diverse groep organisaties: van bouwbedrijf tot vastgoedbelegger en van architectenbureau tot producent...