Nieuws

UPDATE: DGBC annuleert en verplaatst evenementen, maar blijft (online) samenwerken

DGBC volgt nauwgezet de adviezen van het RIVM rondom het coronavirus en daarom worden alle DGBC-evenementen en trainingen tot en met de zomer geannuleerd of verplaatst. We onderzoeken de mogelijkheid om trainingen online aan te bieden en zoeken naar ruimte op de kalender om evenementen te verplaatsen. 

Hoewel de richtlijn is om tot 1 juni geen evenementen te organiseren, annuleert of verplaatst DGBC alle ingeplande evenementen tot en met de zomervakantie. Dat doen we in eerste instantie om de veiligheid van onze werknemers, partners en bezoekers te waarborgen. Daarnaast kunnen we ons ook voorstellen dat bezoekers en relaties na het opheffen van de maatregelen hun aandacht eerst op operationele taken richten.

  • Heb je jezelf al ingeschreven voor een van de DGBC-evenementen dit voorjaar, dan ontvang je binnenkort een e-mail met meer informatie.

Online of in het najaar

Wij onderzoeken nu hoe wij evenementen en trainingen vorm zullen geven. Daarbij kijken wij onder meer naar de mogelijkheid om trainingen online aan te bieden. Tegelijkertijd houden wij de kalender voor het najaar scherp in de gaten. Veel vastgoedevenementen verplaatsen hun data naar oktober en november. Zo is PROVADA van 16-17-18 juni al naar 3-4-5 november verhuisd.

  • Ook wij zoeken naar de juiste data in het najaar voor onze evenementen. Tegelijkertijd zetten wij alles op alles om juist in het voorjaar nog digitale ontmoetingen en kennisdeling te organiseren.

Vergaderingen nu online

DGBC werkt natuurlijk vanuit huis, net zoals veel van onze partners en andere partijen waarmee wij samenwerken. Dat houdt ons niet tegen om door te gaan met ons werk: het versnellen van het verduurzamen van de gebouwde omgeving. De werkgroepen uit het Paris Proof-plan zijn daarvan een goed voorbeeld. In die werkgroepen zitten, naast DGBC’ers, tientallen marktpartijen. Die werken nu ook allemaal thuis. Via online vergadersoftware hebben er inmiddels al verschillende bijeenkomsten plaatsgevonden. Op die manier blijft DGBC samenwerking faciliteren.

Blijven verduurzamen

Tegelijkertijd blijven wij ons platform dgbc.nl voor onze partners openstellen, zodat je ook in deze tijd kunt tonen wat jouw organisatie doet. Heb je een mooi project of een slimme verduurzamingsinnovatie, deel het met ons en het komt op dgbc.nl/nieuws. Via onze agenda is het ook mogelijk om jouw webinar of andere online bijeenkomst aan te kondigen.

Vragen

Onze receptie, academy en helpdesk is gewoon bereikbaar, al werken ook deze collega’s vanuit huis. Heb je vragen of opmerkingen, mail dan voor algemene vragen naar info@dgbc.nl. Voor vragen over trainingen: academy@dgbc.nl. De BREEAM-helpdesk is bereikbaar via: helpdesk@dgbc.nl. Om een medewerker te spreken, bel: 088 - 55 80 100.

 

        ---------------------------------------------------

20 maart 2020 - 'Support elkaar in onzekere tijden'

"Het coronavirus heeft Nederland hard getroffen, op een manier die we ons pakweg een maand geleden niet konden voorstellen. Wat vanzelfsprekend was is opeens niet meer vanzelfsprekend. En dat brengt enorm veel onzekerheid met zich mee."

 

Lees het hele bericht van DGBC-directeur Annemarie van Doorn hier.

 

        ---------------------------------------------------

16 maart 2020 – Bericht van DGBC in verband met het coronavirus

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft DGBC enkele voorzorgsmaatregelen genomen.

 

Zo werken alle medewerkers van DGBC de komende weken vanuit huis. Interne en externe afspraken zullen wij in de komende tijd telefonisch of online inplannen, om zo de fysieke contactmomenten tot het minimum te beperken.

 

Lees hier verder.

Gerelateerd nieuws

Biobased basis vol bedrijvigheid in Oosterwolde

2 december 2020
Een creatieve vrijplaats waar overheid, onderwijs en het bedrijfsleven samenkomen. Vanaf de eerste krabbel op papier maakte de gemeente...

ABN AMRO en EDGE werken samen om bankkantoor tot Paris Proof te renoveren

1 december 2020
ABN AMRO gaat het kantoor aan de Foppingadreef in Amsterdam Zuidoost te herontwikkelen tot Paris Proof. In lijn met de duurzame en...

‘Onze nieuwbouw in Ede is een showcase van duurzaamheid en circulariteit’

26 november 2020
Aan de rand van Ede, zichtbaar vanaf de snelweg A12 staat het nieuwe bedrijfspand van Bouwbedrijf Kreeft. Het gebouw biedt plaats aan een...