Nieuws

UPDATE: DGBC annuleert en verplaatst evenementen, maar blijft (online) samenwerken

DGBC volgt nauwgezet de adviezen van het RIVM rondom het coronavirus en daarom worden alle DGBC-evenementen en trainingen tot en met de zomer geannuleerd of verplaatst. We onderzoeken de mogelijkheid om trainingen online aan te bieden en zoeken naar ruimte op de kalender om evenementen te verplaatsen. 

Hoewel de richtlijn is om tot 1 juni geen evenementen te organiseren, annuleert of verplaatst DGBC alle ingeplande evenementen tot en met de zomervakantie. Dat doen we in eerste instantie om de veiligheid van onze werknemers, partners en bezoekers te waarborgen. Daarnaast kunnen we ons ook voorstellen dat bezoekers en relaties na het opheffen van de maatregelen hun aandacht eerst op operationele taken richten.

  • Heb je jezelf al ingeschreven voor een van de DGBC-evenementen dit voorjaar, dan ontvang je binnenkort een e-mail met meer informatie.

Online of in het najaar

Wij onderzoeken nu hoe wij evenementen en trainingen vorm zullen geven. Daarbij kijken wij onder meer naar de mogelijkheid om trainingen online aan te bieden. Tegelijkertijd houden wij de kalender voor het najaar scherp in de gaten. Veel vastgoedevenementen verplaatsen hun data naar oktober en november. Zo is PROVADA van 16-17-18 juni al naar 3-4-5 november verhuisd.

  • Ook wij zoeken naar de juiste data in het najaar voor onze evenementen. Tegelijkertijd zetten wij alles op alles om juist in het voorjaar nog digitale ontmoetingen en kennisdeling te organiseren.

Vergaderingen nu online

DGBC werkt natuurlijk vanuit huis, net zoals veel van onze partners en andere partijen waarmee wij samenwerken. Dat houdt ons niet tegen om door te gaan met ons werk: het versnellen van het verduurzamen van de gebouwde omgeving. De werkgroepen uit het Paris Proof-plan zijn daarvan een goed voorbeeld. In die werkgroepen zitten, naast DGBC’ers, tientallen marktpartijen. Die werken nu ook allemaal thuis. Via online vergadersoftware hebben er inmiddels al verschillende bijeenkomsten plaatsgevonden. Op die manier blijft DGBC samenwerking faciliteren.

Blijven verduurzamen

Tegelijkertijd blijven wij ons platform dgbc.nl voor onze partners openstellen, zodat je ook in deze tijd kunt tonen wat jouw organisatie doet. Heb je een mooi project of een slimme verduurzamingsinnovatie, deel het met ons en het komt op dgbc.nl/nieuws. Via onze agenda is het ook mogelijk om jouw webinar of andere online bijeenkomst aan te kondigen.

Vragen

Onze receptie, academy en helpdesk is gewoon bereikbaar, al werken ook deze collega’s vanuit huis. Heb je vragen of opmerkingen, mail dan voor algemene vragen naar info@dgbc.nl. Voor vragen over trainingen: academy@dgbc.nl. De BREEAM-helpdesk is bereikbaar via: helpdesk@dgbc.nl. Om een medewerker te spreken, bel: 088 - 55 80 100.

 

        ---------------------------------------------------

20 maart 2020 - 'Support elkaar in onzekere tijden'

"Het coronavirus heeft Nederland hard getroffen, op een manier die we ons pakweg een maand geleden niet konden voorstellen. Wat vanzelfsprekend was is opeens niet meer vanzelfsprekend. En dat brengt enorm veel onzekerheid met zich mee."

 

Lees het hele bericht van DGBC-directeur Annemarie van Doorn hier.

 

        ---------------------------------------------------

16 maart 2020 – Bericht van DGBC in verband met het coronavirus

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft DGBC enkele voorzorgsmaatregelen genomen.

 

Zo werken alle medewerkers van DGBC de komende weken vanuit huis. Interne en externe afspraken zullen wij in de komende tijd telefonisch of online inplannen, om zo de fysieke contactmomenten tot het minimum te beperken.

 

Lees hier verder.

Gerelateerd nieuws

Whitepaper Fiscale regelingen en subsidies voor duurzame gebouwen in 2024

Fiscale regelingen en subsidies voor duurzame gebouwen in 2024

29 februari 2024
Met het oog op de energie- en klimaatdoelen voor 2030 en 2050 investeert de Nederlandse overheid fors in subsidies en fiscale instrumenten...

BREEAM-NL Nieuwbouw en Het Nieuwe Normaal: wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

15 februari 2024
Dutch Green Building Council (DGBC) en Cirkelstad willen de transitie naar een circulaire bouwsector versnellen. Beide organisaties...
Stijn Schoonderwoerd, Algemeen Directeur Nationale Opera & Ballet en Julie Fuchs Duurzaamheid coördinator, krijgen het BREEAM-NL certificaat overhandigd uit handen van Rudy van der Helm, Manager Ontwikkeling en Beheer bij DGBC.

Nationale Opera & Ballet scoort hoog met nieuw BREEAM-NL certificaat

6 februari 2024
 Zwaardere duurzaamheidscriteria en een hogere score in 2023.   Nationale Opera & Ballet ontvangt de kwalificatie ‘Very...