Nieuws

Programma BREEAM Congres 20 maart bekend

Het programma voor de tweede editie van het BREEAM Congres met als thema Circulariteit meetbaar maken, is bekend. Met vooraanstaande keynote sprekers als Elphi Nelissen, Eva Gladek en Ruben Terlou en diverse inhoudelijke cases en ontwikkelingen belooft het een informatieve dag te worden. 

Circulariteit meetbaar maken

Vanaf 09:00 uur ben je welkom om te netwerken met andere deelnemers een kijkje te nemen bij de sponsoren. Om 09:30 uur start de dagvoorzitter het congres met een kort interview met directeur van DGBC Annemarie van Doorn. Opgevolgd door een presentatie van David Berg, directeur van Schone Stad.

Architect Do Janne Vermeulen neemt de aanwezigen mee in de totstandkoming van HAUT, het hoogste houten woongebouw van Nederland wat is beloond met een BREEAM Outstanding Ontwerpcertificaat. Een unieke prestatie: nog nooit eerder in Nederland werd deze hoogste kwalificatie voor duurzaamheid toegekend aan een woongebouw.

Hierna is het woord aan Eva Gladek, oprichter en directeur van Metabolic. Bij Metabolic worden instrumenten en technologieën ontwikkeld die mensen, gemeenschappen en organisaties helpen om een circulaire, regeneratieve economie op te bouwen. 
Vervolgens geeft Edwin van Noort, programmamanager bij DGBC, ons de laatste ins en outs over BREEAM. Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen en wat gaat er nog gebeuren. 

Na deze inspirerende presentaties is het tijd voor inhoudelijke verdiepingen tijdens de workshops waarin diverse onderwerpen, alleen gelieerd aan BREEAM en/of circulariteit, centraal staan. Per deelnemer kunnen twee workshops worden bijgewoond. Binnenkort wordt er meer informatie over de inhoud van de workshops bekend gemaakt.

Na de workshops vertelt Elphi Nelissen, hoogleraar Building Sustainability Technische Universiteit Eindhoven, meer over de transitieagenda Circulaire Bouweconomie in Nederland.

Tot slot zal Ruben Terlou een presentatie geven over verduurzaming en de transitie in China. Wat zijn daar de opgaves en urgentie? Door middel van foto’s en film neemt hij ons mee in dit verhaal.  

Aanmelden 

Gerelateerd nieuws

Exterieur hoofdkantoor Fugro

Toekomstbestendig bouwen in de praktijk: Fugro's nieuwe hoofdkantoor

15 mei 2024
Hoe bereik je een duurzaam en toekomstbestendig kantoor? In gesprek met Michiel Dessens, Project Director Fugro New Headquarters, en Isolda...
BREEAM letters op Nationaal BREEAM Congres in Beatrix Theater

Is het nou BREAM, BREAAM of BREEAM?

13 mei 2024
Als je wilt aantonen hoe duurzaam een gebouw is, kun je daar in Nederland verschillende instrumenten en keurmerken voor gebruiken. Daarbij...
BREEAM-NL modulaire updates

Stap voor stap verduurzamen met kleinere updates van BREEAM-NL

8 mei 2024
Waar energie en gezondheid de belangrijkste onderwerpen waren in de beginjaren van BREEAM-NL, spelen circulariteit, klimaatadaptatie en...