Nieuws

Privaat en publiek perspectief op fysieke klimaatrisico’s

Beleggers en investeerders zijn zich zeer bewust van de fysieke risico's die het veranderend klimaat met zich meebrengt. Tegelijkertijd zijn beleggers nog op zoek naar goede manieren om wereldwijde fysieke klimaatrisico's op asset-niveau goed te analyseren en daar acties aan te koppelen. Ondertussen maken ook overheden plannen om op gebiedsniveau met klimaatadaptatie aan de slag te gaan. DGBC zal tijdens Op Weg naar CAS op 22 oktober een online sessie organiseren over Privaat en publiek perspectief op fysieke klimaatrisico’s. De sessie is openbaar en voor iedereen te volgen. 

Op weg naar CAS

Op donderdag 22 oktober vindt Op Weg naar CAS plaats, in aanloop naar de Climate Adaptation Summit (CAS) 2021, de internationale top over klimaatadaptatie op 25 januari. Op Weg naar CAS is één van de evenementen in Nederland in aanloop naar de CAS 2021 en wordt gestreamd vanuit de studio in de Kromhouthal in Amsterdam. Op Weg naar CAS staat in het teken van Nederlandse lokale klimaatadaptatieprojecten.

Verschillende partners, waaronder DGBC, zullen hun projecten op het gebied van klimaatadaptatie in Nederland presenteren. Er zijn verschillende online programmaonderdelen, zoals interactieve webinars, talkshows en ronde tafels.

CAS in magazine Toekomstbouwers

Eerder leverde DGBC ook al een bijdrage aan de uitgestelde Summit. De organisatie van de CAS gebruikte Dutch Green Building Week om kennis op te halen. In het magazine Toekomstbouwers kwam de Climate Adaptation Summit uitgebreid aan bod. Lees het hier.


Sessie DGBC

Beleggers en investeerders zijn zich zeer bewust van de fysieke risico's die het veranderend klimaat met zich meebrengt. In hoeverre is een asset adaptief, is het bestand tegen rijzende zeespiegels, heftiger regens, hetere zomers? Wanneer komt de bedrijfsvoering en dus de verhuurbaarheid in gevaar? Tegelijkertijd zijn beleggers nog op zoek naar goede manieren om wereldwijde fysieke klimaatrisico's op asset-niveau goed te analyseren en daar acties aan te koppelen. De internationale verschillen in klimaatverandering maken dat tot een ingewikkelde onderneming. Ondertussen maken ook overheden plannen om op gebiedsniveau met klimaatadaptatie aan de slag te gaan. Hoe vinden publiek en privaat elkaar op dit onderwerp?

Sprekers

In deze sessie maken we kennis met de praktijk van Maarten Jennen, die de climate risk asessments voor de vastgoed assets van PGGM in gang heeft gezet. Gerhard Mulder (Climate Risk Services) neemt ons mee in de verschillende uitdagingen die zich wereldwijd rond dit thema voordoen en hoe die in de praktijk door marktpartijen worden aangevlogen. Peter Gabriels, Dutch Green Building Council (DGBC), licht toe waarom DGBC het initiatief neemt voor een 'framework for resilient buildings': een uniforme taal die de internationale vergelijkbaarheid van climate risks op gebouwniveau moet bevorderen. Onder leiding van Jan Kadijk (DGBC), zullen Bernardo Korenberg (Bouwinvest) en Maarten Hulstijn (gemeente Almere) met de voorgaande sprekers in gesprek gaan over hoe publieke en private partijen elkaar op dit thema meer de hand zouden kunnen reiken.

Moderator: Jan Kadijk, DGBC

Aanmelden en meer info

De sessie start om 10.30 uur. Aanmelden en meer info over deze en andere sessies op: https://roadtocas.nl

Gerelateerd nieuws

‘De jongere generatie inspireert mij enorm’

15 september 2021
Het goede voorbeeld geven doen ze graag bij de gebiedsontwikkelaar AM. En daarom beschikt hun eigen kantoor, het AM Huis te Utrecht, over...
Kom jij ons team versterken?

Vacatures bij DGBC: kom jij ons team versterken?

9 september 2021
Het verduurzamen van de gebouwde omgeving is een enorme opgave. Met DGBC geven we die opgave vorm. Dat doen we samen met onze partners. En...

Lees de Whitepaper: Een gezonde werkomgeving met BREEAM-NL

2 september 2021
Het afgelopen anderhalf jaar is de focus op een gezonde werkplek nog belangrijker geworden. Vaak is een duurzame werkplek ook een gezonde...