Nieuws

Privaat en publiek perspectief op fysieke klimaatrisico’s

Beleggers en investeerders zijn zich zeer bewust van de fysieke risico's die het veranderend klimaat met zich meebrengt. Tegelijkertijd zijn beleggers nog op zoek naar goede manieren om wereldwijde fysieke klimaatrisico's op asset-niveau goed te analyseren en daar acties aan te koppelen. Ondertussen maken ook overheden plannen om op gebiedsniveau met klimaatadaptatie aan de slag te gaan. DGBC zal tijdens Op Weg naar CAS op 22 oktober een online sessie organiseren over Privaat en publiek perspectief op fysieke klimaatrisico’s. De sessie is openbaar en voor iedereen te volgen. 

Op weg naar CAS

Op donderdag 22 oktober vindt Op Weg naar CAS plaats, in aanloop naar de Climate Adaptation Summit (CAS) 2021, de internationale top over klimaatadaptatie op 25 januari. Op Weg naar CAS is één van de evenementen in Nederland in aanloop naar de CAS 2021 en wordt gestreamd vanuit de studio in de Kromhouthal in Amsterdam. Op Weg naar CAS staat in het teken van Nederlandse lokale klimaatadaptatieprojecten.

Verschillende partners, waaronder DGBC, zullen hun projecten op het gebied van klimaatadaptatie in Nederland presenteren. Er zijn verschillende online programmaonderdelen, zoals interactieve webinars, talkshows en ronde tafels.

CAS in magazine Toekomstbouwers

Eerder leverde DGBC ook al een bijdrage aan de uitgestelde Summit. De organisatie van de CAS gebruikte Dutch Green Building Week om kennis op te halen. In het magazine Toekomstbouwers kwam de Climate Adaptation Summit uitgebreid aan bod. Lees het hier.


Sessie DGBC

Beleggers en investeerders zijn zich zeer bewust van de fysieke risico's die het veranderend klimaat met zich meebrengt. In hoeverre is een asset adaptief, is het bestand tegen rijzende zeespiegels, heftiger regens, hetere zomers? Wanneer komt de bedrijfsvoering en dus de verhuurbaarheid in gevaar? Tegelijkertijd zijn beleggers nog op zoek naar goede manieren om wereldwijde fysieke klimaatrisico's op asset-niveau goed te analyseren en daar acties aan te koppelen. De internationale verschillen in klimaatverandering maken dat tot een ingewikkelde onderneming. Ondertussen maken ook overheden plannen om op gebiedsniveau met klimaatadaptatie aan de slag te gaan. Hoe vinden publiek en privaat elkaar op dit onderwerp?

Sprekers

In deze sessie maken we kennis met de praktijk van Maarten Jennen, die de climate risk asessments voor de vastgoed assets van PGGM in gang heeft gezet. Gerhard Mulder (Climate Risk Services) neemt ons mee in de verschillende uitdagingen die zich wereldwijd rond dit thema voordoen en hoe die in de praktijk door marktpartijen worden aangevlogen. Peter Gabriels, Dutch Green Building Council (DGBC), licht toe waarom DGBC het initiatief neemt voor een 'framework for resilient buildings': een uniforme taal die de internationale vergelijkbaarheid van climate risks op gebouwniveau moet bevorderen. Onder leiding van Jan Kadijk (DGBC), zullen Bernardo Korenberg (Bouwinvest) en Maarten Hulstijn (gemeente Almere) met de voorgaande sprekers in gesprek gaan over hoe publieke en private partijen elkaar op dit thema meer de hand zouden kunnen reiken.

Moderator: Jan Kadijk, DGBC

Aanmelden en meer info

De sessie start om 10.30 uur. Aanmelden en meer info over deze en andere sessies op: https://roadtocas.nl

Gerelateerd nieuws

Whitepaper Fiscale regelingen en subsidies voor duurzame gebouwen in 2024

Fiscale regelingen en subsidies voor duurzame gebouwen in 2024

29 februari 2024
Met het oog op de energie- en klimaatdoelen voor 2030 en 2050 investeert de Nederlandse overheid fors in subsidies en fiscale instrumenten...

BREEAM-NL Nieuwbouw en Het Nieuwe Normaal: wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

15 februari 2024
Dutch Green Building Council (DGBC) en Cirkelstad willen de transitie naar een circulaire bouwsector versnellen. Beide organisaties...
Stijn Schoonderwoerd, Algemeen Directeur Nationale Opera & Ballet en Julie Fuchs Duurzaamheid coördinator, krijgen het BREEAM-NL certificaat overhandigd uit handen van Rudy van der Helm, Manager Ontwikkeling en Beheer bij DGBC.

Nationale Opera & Ballet scoort hoog met nieuw BREEAM-NL certificaat

6 februari 2024
 Zwaardere duurzaamheidscriteria en een hogere score in 2023.   Nationale Opera & Ballet ontvangt de kwalificatie ‘Very...