Nieuws

PLUS DC Oss ontvangt BREEAM-NL duurzaamheidscertificaat met Outstanding score

Bron: PLUS

Het nieuwe distributiecentrum van PLUS in Oss is bekroond met een BREEAM-NL certificaat met de hoogste kwalificatie: Outstanding. Die hoge score is te danken aan de toepassing van duurzame materialen, installaties en beheersprocessen, waaronder de plaatsing van ruim 11.000 zonnepanelen.

PLUS Vastgoeddirecteur Björn Bertrand ontving het certificaat uit handen van Annemarie van Doorn, algemeen directeur van Dutch Green Building Council. Annemarie van Doorn: “PLUS laat zien dat zij duurzaamheid serieus neemt en een heel duurzaam gebouw neerzet. Met name op het thema ‘water’ is dit gebouw een voorbeeld voor de sector.”PLUS Vastgoeddirecteur Björn Bertrand ontving het certificaat uit handen van Annemarie van Doorn, algemeen directeur van Dutch Green Building Council. Annemarie van Doorn: “PLUS laat zien dat zij duurzaamheid serieus neemt en een heel duurzaam gebouw neerzet. Met name op het thema ‘water’ is dit gebouw een voorbeeld voor de sector.”

Investeren in duurzaamheid

Als ‘Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland’ kiest PLUS er bewust voor om duurzaam te bouwen. Keuzes in duurzaamheid zijn onder andere terug te zien in materiaalgebruik, warmteterugwinning en de waterhuishouding. 

Björn Bertrand: “Investeren in duurzaamheid speelt een grote rol bij onze vastgoedprojecten. Zo wordt bij DC Oss gebruikgemaakt van warmtepompen, energiezuinige verlichting en duurzame materialen als FSC-hout. Duizenden infiltratiekratten in de grond zorgen voor een goede waterberging. De ruim 11.000 zonnepanelen zorgen voor duurzame energieopwekking. Ik wil al onze bouwpartners die het mogelijk hebben gemaakt deze hoogste duurzaamheidsstandaard te behalen hier erg voor bedanken.”

Over DC Oss

Het nieuwe distributiecentrum op industriegebied Vorstengrafdonk staat op 9,3 hectare grond en is ruim 46.000 m² groot. Het pand heeft 92 laad- en losdeuren, een productiecapaciteit van 400.000 colli per dag. Vanuit dit nieuwe distributiecentrum ontvangt een groot deel van de PLUS supermarkten hun kruidenierswaren.

Gerelateerd nieuws

Nieuw BREEAM-NL Magazine: Back to the Future

12 maart 2024
BREEAM-NL gaat ‘back to the future’. Tijdens het Nationaal BREEAM Congres op 28 maart in het Beatrix Theater én in een gloednieuwe...

BREEAM-NL Nieuwbouw en Het Nieuwe Normaal: wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

15 februari 2024
Dutch Green Building Council (DGBC) en Cirkelstad willen de transitie naar een circulaire bouwsector versnellen. Beide organisaties...

Terugblik – Webinar BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Woningen | 28 november

7 december 2023
Het nieuwe keurmerk BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Woningen is een handig instrument voor opdrachtgevers om aantoonbaar duurzame...