Nieuws

Nieuw hoofdkantoor Fugro krijgt BREEAM-NL Outstanding ontwerpcertificaat

Geodata-specialist Fugro krijgt een nieuw hoofdkantoor. De eerste paal van het nieuwe 11.000 vierkante meter tellende gebouw is in Nootdorp, naast het bestaande Fugro TechCenter, de grond in gegaan.

Het startsein vond plaats na een voorbereiding van anderhalf jaar door een team dat zich inzette voor een toekomstbestendig ontwerp. Het nieuwe hoofdkantoor van Fugro wordt niet alleen duurzaam, maar ook flexibel en adaptief. Dat betekent: ook aanpasbaar aan de toekomstige behoeften van de mensen op de werkvloer.

De weg naar een oplevercertificaat

Fugro heeft voor dit project ingenieursbureau Royal HaskoningDHV ingeschakeld als duurzaamheidsmanager en BREEAM Expert. In die laatste rol heeft Royal HaskoningDHV het geodata-bedrijf geholpen het BREEAM Outstanding certificaat te krijgen voor het gebouwontwerp.

Vertaling naar de praktijk

Onder de laatste versie van BREEAM-NL zijn nog niet veel projecten die een Outstanding ontwerpcertificaat hebben gekregen. Nog maar een enkel project heeft het meest recente Outstanding oplevercertificaat. De vertaling van papier naar praktijk wordt daarom een belangrijke stap, zodat ook het oplevercertificaat van hetzelfde niveau zal zijn.

Natuurlijke elementen

Met dit nieuwe hoofdkantoor toont Fugro zijn inzet voor een veilige en leefbare wereld. Hier worden verschillende technieken samengebracht om op een duurzame manier om te gaan met milieuaspecten, zoals regenwater of groen.

Belangrijk in het ontwerp is dan ook de integratie van natuurlijke elementen, zowel binnen als buiten het gebouw. Hierdoor krijgen gebruikers een aangename en diverse werkomgeving. Landschappen en waterpartijen rondom het gebouw verhogen de biodiversiteit en er wordt aansluiting gezocht op bestaande ecologische netwerken.

Oppervlakte optimaal benutten

Het nieuwe hoofdkantoor moet plaats bieden aan zo’n 550 medewerkers. Om de vierkante meters optimaal te benutten, wordt het gebouw ontworpen met het oog op toekomstige uitbreidingen of aanpassingen. Naar verwachting wordt het nieuwe kantoor in de tweede helft van 2025 opgeleverd. Het project markeert niet alleen een nieuwe fase voor Fugro, maar ook een inspiratiebron voor duurzame bouwontwikkelingen in Nederland en daarbuiten.

Gerelateerd nieuws

Elke opdrachtgever van een BREEAM-NL certificering krijgt een officieel certificaat, wanneer het keurmerk is behaald. Je kunt ook een houten plaquette bestellen.

BREEAM-NL: laat het zien met een plaquette

19 april 2024
Heb je een BREEAM-NL keurmerk behaald, dan wil je dat natuurlijk laten zien. Dat kan met een houten BREEAM-NL...

BREEAM AWARDS 2024

9 april 2024
Na een korte afwezigheid zijn de Internationale BREEAM Awards terug van weggeweest. Op 10 juli 2024 vindt de uitreiking voor toonaangevende...

Nationaal BREEAM Congres 2024 ging Back to the Future

8 april 2024
Van een futuristische supervastgoedvrouw tot ‘super ouderwetse’ en lokale oplossingen, het kwam allemaal voorbij tijdens het Nationaal...