Nieuws

Maak kennis met de BREEAM-NL Supporters

Om de adoptie door de markt en de zichtbaarheid van BREEAM-NL te vergroten, werken we sinds 2019 samen met BREEAM-NL Supporters. Ook in 2020 hebben weer een aantal duurzame koplopers zich aan ons verbonden als supporter. Maak hier kennis met de BREEAM-NL Supporters van dit jaar.

CFP

"Het aanpakken van de energieproblematiek in gebouwen is een eerste stap naar een circulaire economie. Wat BREEAM zo sterk maakt, is dat er integraal wordt gekeken naar de duurzaamheid van een gebouw. Daarbij is er oog voor langdurig toekomstig gebruik, waarbij ook het gezondheidsaspect van de gebruiker en omgeving in acht wordt genomen. BREEAM is op dit moment het enige duurzaamheidskeurmerk met die benadering. Op die manier kunnen wereldwijd miljoenen gebouwen worden gekeurd. En daarom zijn wij ook dit jaar weer BREEAM Supporter."

BASF

"Bijdragen aan een beter klimaat, dat is waar wij voor gaan. BASF Masterbuilders Solutions werkt continu aan het verduurzamen van zijn producten voor de bouwsector. Zo leveren onze hulpstoffen voor beton een lagere CO2 footprint van de betonconstructie waardoor deze een langere levenscyclus kent. Onze polyurethaan gietvloersystemen hebben we zodanig verduurzaamd dat ze voor een betere binnenluchtkwaliteit zorgen. Zij werden dan ook als A+ geclassificeerd in de Green Guide van de BRE. BREEAM maakt de duurzaamheidsprestaties van gebouwen transparent. Wij zijn blij dat we hieraan kunnen bijdragen en kiezen dan ook voluit voor het BREEAM- partnerschap."

Milieu Service Nederland

"BREEAM daagt Milieu Service Nederland continu uit om onze prestaties verder te verbeteren en te innoveren op het gebied van Zero Waste en Zero Emission. Om te voldoen aan de jaarlijkse bewijslast zijn onze afvalstoffenrapportages uiteraard BREEAM-proof! Milieu Service Nederland heeft vier accountmanagers in dienst die een BREEAM-NL Expert In-Use training hebben afgerond. Deze accountmanagers kunnen dankzij hun BREEAM-kennis een gedegen en duurzaam afvaladvies geven, wat voor de klant een hogere BREAAM duurzaamheidsscore oplevert." 

Hydro Building Systems - WICONA

"WICONA is onderdeel van het wereldwijde aluminiumbedrijf Hydro. WICONA heeft al jaren een leidersrol in duurzame certificering en draagt met haar innovatieve producten en oplossingen bij tot duurzaam en toekomstgericht bouwen. Vandaag beschikken alle draairaam-, deur- en geveloplossingen over het C2C zilver certificaat. Meteen een aanvulling voor de bekende bouwcertificaten (WELL, DGNB, LEED, BREEAM, enz.), waarbij de criteria van het product bijdragen aan het volledige gebouw. De duurzaamheidsstrategie van ons projectmerk WICONA sluit perfect aan bij het gedachtengoed van BREAAM-NL."
 

Ook BREEAM-NL Supporter worden en bijdragen aan structurele verduurzaming van de gebouwde omgeving? Neem dan contact op met Fredericke Reijerkerk (f.reijerkerk@dgbc.nl).
 

Gerelateerd nieuws

Whitepaper Fiscale regelingen en subsidies voor duurzame gebouwen in 2024

Fiscale regelingen en subsidies voor duurzame gebouwen in 2024

29 februari 2024
Met het oog op de energie- en klimaatdoelen voor 2030 en 2050 investeert de Nederlandse overheid fors in subsidies en fiscale instrumenten...

BREEAM-NL Nieuwbouw en Het Nieuwe Normaal: wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

15 februari 2024
Dutch Green Building Council (DGBC) en Cirkelstad willen de transitie naar een circulaire bouwsector versnellen. Beide organisaties...
Stijn Schoonderwoerd, Algemeen Directeur Nationale Opera & Ballet en Julie Fuchs Duurzaamheid coördinator, krijgen het BREEAM-NL certificaat overhandigd uit handen van Rudy van der Helm, Manager Ontwikkeling en Beheer bij DGBC.

Nationale Opera & Ballet scoort hoog met nieuw BREEAM-NL certificaat

6 februari 2024
 Zwaardere duurzaamheidscriteria en een hogere score in 2023.   Nationale Opera & Ballet ontvangt de kwalificatie ‘Very...