Nieuws

Maak kennis met de BREEAM-NL Supporters

Om de adoptie door de markt en de zichtbaarheid van BREEAM-NL te vergroten, werken we sinds 2019 samen met BREEAM-NL Supporters. Ook in 2020 hebben weer een aantal duurzame koplopers zich aan ons verbonden als supporter. Maak hier kennis met de BREEAM-NL Supporters van dit jaar.

CFP

"Het aanpakken van de energieproblematiek in gebouwen is een eerste stap naar een circulaire economie. Wat BREEAM zo sterk maakt, is dat er integraal wordt gekeken naar de duurzaamheid van een gebouw. Daarbij is er oog voor langdurig toekomstig gebruik, waarbij ook het gezondheidsaspect van de gebruiker en omgeving in acht wordt genomen. BREEAM is op dit moment het enige duurzaamheidskeurmerk met die benadering. Op die manier kunnen wereldwijd miljoenen gebouwen worden gekeurd. En daarom zijn wij ook dit jaar weer BREEAM Supporter."

BASF

"Bijdragen aan een beter klimaat, dat is waar wij voor gaan. BASF Masterbuilders Solutions werkt continu aan het verduurzamen van zijn producten voor de bouwsector. Zo leveren onze hulpstoffen voor beton een lagere CO2 footprint van de betonconstructie waardoor deze een langere levenscyclus kent. Onze polyurethaan gietvloersystemen hebben we zodanig verduurzaamd dat ze voor een betere binnenluchtkwaliteit zorgen. Zij werden dan ook als A+ geclassificeerd in de Green Guide van de BRE. BREEAM maakt de duurzaamheidsprestaties van gebouwen transparent. Wij zijn blij dat we hieraan kunnen bijdragen en kiezen dan ook voluit voor het BREEAM- partnerschap."

Milieu Service Nederland

"BREEAM daagt Milieu Service Nederland continu uit om onze prestaties verder te verbeteren en te innoveren op het gebied van Zero Waste en Zero Emission. Om te voldoen aan de jaarlijkse bewijslast zijn onze afvalstoffenrapportages uiteraard BREEAM-proof! Milieu Service Nederland heeft vier accountmanagers in dienst die een BREEAM-NL Expert In-Use training hebben afgerond. Deze accountmanagers kunnen dankzij hun BREEAM-kennis een gedegen en duurzaam afvaladvies geven, wat voor de klant een hogere BREAAM duurzaamheidsscore oplevert." 

Hydro Building Systems - WICONA

"WICONA is onderdeel van het wereldwijde aluminiumbedrijf Hydro. WICONA heeft al jaren een leidersrol in duurzame certificering en draagt met haar innovatieve producten en oplossingen bij tot duurzaam en toekomstgericht bouwen. Vandaag beschikken alle draairaam-, deur- en geveloplossingen over het C2C zilver certificaat. Meteen een aanvulling voor de bekende bouwcertificaten (WELL, DGNB, LEED, BREEAM, enz.), waarbij de criteria van het product bijdragen aan het volledige gebouw. De duurzaamheidsstrategie van ons projectmerk WICONA sluit perfect aan bij het gedachtengoed van BREAAM-NL."
 

Ook BREEAM-NL Supporter worden en bijdragen aan structurele verduurzaming van de gebouwde omgeving? Neem dan contact op met Fredericke Reijerkerk (f.reijerkerk@dgbc.nl).
 

Gerelateerd nieuws

Biobased basis vol bedrijvigheid in Oosterwolde

2 december 2020
Een creatieve vrijplaats waar overheid, onderwijs en het bedrijfsleven samenkomen. Vanaf de eerste krabbel op papier maakte de gemeente...

ABN AMRO en EDGE werken samen om bankkantoor tot Paris Proof te renoveren

1 december 2020
ABN AMRO gaat het kantoor aan de Foppingadreef in Amsterdam Zuidoost te herontwikkelen tot Paris Proof. In lijn met de duurzame en...

‘Onze nieuwbouw in Ede is een showcase van duurzaamheid en circulariteit’

26 november 2020
Aan de rand van Ede, zichtbaar vanaf de snelweg A12 staat het nieuwe bedrijfspand van Bouwbedrijf Kreeft. Het gebouw biedt plaats aan een...