Nieuws

Logistiek vastgoedontwikkelaar Panattoni sluit zich aan bij DGBC

Logistiek vastgoedontwikkelaar Panattoni heeft zich aangesloten bij Dutch Green Building Council (DGBC). DGBC heeft als doel om duurzaamheid in de gebouwde omgeving in Nederland te bevorderen en te versnellen. Zo is de stichting onder meer ontwikkelaar en beheerder van het BREEAM-keurmerk in Nederland. Dit keurmerk is wereldwijd de meest toonaangevende methode voor het beoordelen van duurzaamheid in de bouwsector.

Zo'n 380 bedrijven en organisaties uit de bouw- en vastgoedwereld, maar ook grote eindgebruikers, gemeenten en kennisinstellingen ondersteunen de missie van DGBC. Voor logistiek vastgoedontwikkelaar Panattoni, dat duurzaamheid als belangrijk speerpunt heeft, is lidmaatschap van DGBC een logische stap. Hiermee wil het bedrijf actief bijdragen aan de verdere vergroening van de logistieke vastgoedsector. Om de kwaliteitseisen van het BREEAM-NL certificaat voor deze sector hoog te houden, gaat Panattoni onder andere meedenken over verdere verbetering van dit certificaat.

Meetbare positieve impact

Rudy van der Helm, manager Ontwikkeling en Beheer van DGBC: "DGBC speelt een belangrijke rol in de transitie naar een circulaire economie waarin het prettig en gezond wonen, werken en leven is. De inspanningen van Panattoni hebben met het gebruik van BREEAM-NL een meetbare positieve impact."

Jeroen Gerritsen, algemeen directeur Panattoni Nederland: "Als familiebedrijf blijven we investeren in de toekomst van de volgende generatie. Wij stellen hoge eisen aan onze ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en willen op korte termijn verder verduurzamen met oplossingen die direct een positieve impact hebben op het welzijn van onze huurders, de omgeving en het milieu. Ons team is op dagelijkse basis bezig met het monitoren, analyseren en optimaliseren van de duurzame prestaties van onze projecten. Het partnership en de kennisuitwisseling met bedrijven en organisaties met dezelfde missie zoals DGBC is daarbij voor ons van onschatbare waarde. We kijken ernaar uit om de komende periode verder invulling te gaan geven aan deze samenwerking."

Bijdragen aan de kwaliteit

De gebouwen van Panattoni voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen met als resultaat dat alle opgeleverde Panattoni projecten in Nederland conform BREEAM-NL Very Good certificering ontwikkeld zijn. Voor nieuwe ontwikkelingen blijft Panattoni de lat hoger leggen. Het eerste BREEAM-NL Excellent gebouw, Panattoni Park Twente, opent voorjaar 2024 dan ook zijn deuren.

Rudy van der Helm: "Als partners zoeken we elkaar ook de komende jaren op. Waar willen we met elkaar staan over 10 jaar? Hoe moeten duurzame logistieke gebouwen er dan uitzien? Als partner van DGBC kan Panattoni actief bijdragen aan inhoudelijke wijzigingen van BREEAM-NL. Zo houden we samen de kwaliteitseisen hoog. De medewerkers van Panattoni kunnen meedenken en daarmee bijdragen aan de kwaliteit van deze duurzaamheidsmaatstaf. We nemen hun ideeën, net als die van alle andere partners, mee in onze afwegingen."

Lees verder op de website van Panattoni.

Gerelateerd nieuws

Whitepaper Fiscale regelingen en subsidies voor duurzame gebouwen in 2024

Fiscale regelingen en subsidies voor duurzame gebouwen in 2024

29 februari 2024
Met het oog op de energie- en klimaatdoelen voor 2030 en 2050 investeert de Nederlandse overheid fors in subsidies en fiscale instrumenten...

BREEAM-NL Nieuwbouw en Het Nieuwe Normaal: wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

15 februari 2024
Dutch Green Building Council (DGBC) en Cirkelstad willen de transitie naar een circulaire bouwsector versnellen. Beide organisaties...
Stijn Schoonderwoerd, Algemeen Directeur Nationale Opera & Ballet en Julie Fuchs Duurzaamheid coördinator, krijgen het BREEAM-NL certificaat overhandigd uit handen van Rudy van der Helm, Manager Ontwikkeling en Beheer bij DGBC.

Nationale Opera & Ballet scoort hoog met nieuw BREEAM-NL certificaat

6 februari 2024
 Zwaardere duurzaamheidscriteria en een hogere score in 2023.   Nationale Opera & Ballet ontvangt de kwalificatie ‘Very...