Nieuws

Locatie en eerste spreker Nationaal BREEAM Congres 2023 bekend

Het Nationaal BREEAM Congres vindt dit jaar plaats op 30 maart op een bijzondere locatie: het AFAS Experience Center in Leusden. Het congres wordt voor de vijfde keer georganiseerd en staat in het teken van de groene toekomst. Welke kansen en uitdagingen liggen er? En hoe zorgen we dat nog meer partijen de stap zetten naar een duurzame gebouwde omgeving? Inmiddels zijn de dagvoorzitter en de eerste sprekers van het congres bekend. 

Het congres wordt een interactieve dag, we gaan samen aan de slag om antwoorden te vinden en om van elkaar te leren. Tijdens de prikkelende lezingen komen diverse thema’s aan bod die van belang zijn bij het verduurzamen van de gebouwde omgeving en terugkomen binnen BREEAM-NL. Denk daarbij aan EU- Taxonomie, biodiversiteit en gezondheid.  

Dagvoorzitter en eerste spreker

De dagvoorzitter van het congres is Marijn Frank. Zij is presentator, documentairemaker en één van de verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde en Pointer. 

De eerste spreker die we bekend kunnen maken is Floris Alkemade. Hij is architect en stedenbouwkundig ontwerper. Van 2015 tot 2021 vervulde Alkemade de functie van Rijksbouwmeester en adviseerde hij het ministerie van Binnenlandse Zaken over de architectuur en de stedelijke omgeving van het rijksvastgoed. Thema’s als herbestemming en stedelijke ontwikkeling zijn een belangrijk onderdeel van zijn werk. 

De andere sprekers op het congres maken we binnenkort bekend, houd onze website in de gaten. 

AFAS Experience Center

Niet alleen de sprekers zijn inspirerend, we hebben ook een locatie uitgekozen die tot de verbeelding spreekt. Het AFAS Experience Center, een campus met een oppervlakte van meer dan 60.000 vierkante meter, ligt in Leusden. Het is meer dan een plek om te werken, zo bestaat de campus uit verschillende gebouwen zoals sportruimtes, studio’s, een opleidingscentrum, restaurant en theater.

Het hoofdkantoor van de softwareleverancier is toekomstbestendig en duurzaam ontworpen en is uitgerust met de nieuwste technologieën en installaties. AFAS is bezig het project BREEAM-NL In-Use v6 te certificeren en streeft naar het niveau Outstanding. 

Aanwezig zijn? Meld je snel aan via deze link

Gerelateerd nieuws

Elke opdrachtgever van een BREEAM-NL certificering krijgt een officieel certificaat, wanneer het keurmerk is behaald. Je kunt ook een houten plaquette bestellen.

BREEAM-NL: laat het zien met een plaquette

19 april 2024
Heb je een BREEAM-NL keurmerk behaald, dan wil je dat natuurlijk laten zien. Dat kan met een houten BREEAM-NL...

BREEAM AWARDS 2024

9 april 2024
Na een korte afwezigheid zijn de Internationale BREEAM Awards terug van weggeweest. Op 10 juli 2024 vindt de uitreiking voor toonaangevende...

Nationaal BREEAM Congres 2024 ging Back to the Future

8 april 2024
Van een futuristische supervastgoedvrouw tot ‘super ouderwetse’ en lokale oplossingen, het kwam allemaal voorbij tijdens het Nationaal...