Nieuws

Locatie en eerste spreker Nationaal BREEAM Congres 2023 bekend

Het Nationaal BREEAM Congres vindt dit jaar plaats op 30 maart op een bijzondere locatie: het AFAS Experience Center in Leusden. Het congres wordt voor de vijfde keer georganiseerd en staat in het teken van de groene toekomst. Welke kansen en uitdagingen liggen er? En hoe zorgen we dat nog meer partijen de stap zetten naar een duurzame gebouwde omgeving? Inmiddels zijn de dagvoorzitter en de eerste sprekers van het congres bekend. 

Het congres wordt een interactieve dag, we gaan samen aan de slag om antwoorden te vinden en om van elkaar te leren. Tijdens de prikkelende lezingen komen diverse thema’s aan bod die van belang zijn bij het verduurzamen van de gebouwde omgeving en terugkomen binnen BREEAM-NL. Denk daarbij aan EU- Taxonomie, biodiversiteit en gezondheid.  

Dagvoorzitter en eerste spreker

De dagvoorzitter van het congres is Marijn Frank. Zij is presentator, documentairemaker en één van de verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde en Pointer. 

De eerste spreker die we bekend kunnen maken is Floris Alkemade. Hij is architect en stedenbouwkundig ontwerper. Van 2015 tot 2021 vervulde Alkemade de functie van Rijksbouwmeester en adviseerde hij het ministerie van Binnenlandse Zaken over de architectuur en de stedelijke omgeving van het rijksvastgoed. Thema’s als herbestemming en stedelijke ontwikkeling zijn een belangrijk onderdeel van zijn werk. 

De andere sprekers op het congres maken we binnenkort bekend, houd onze website in de gaten. 

AFAS Experience Center

Niet alleen de sprekers zijn inspirerend, we hebben ook een locatie uitgekozen die tot de verbeelding spreekt. Het AFAS Experience Center, een campus met een oppervlakte van meer dan 60.000 vierkante meter, ligt in Leusden. Het is meer dan een plek om te werken, zo bestaat de campus uit verschillende gebouwen zoals sportruimtes, studio’s, een opleidingscentrum, restaurant en theater.

Het hoofdkantoor van de softwareleverancier is toekomstbestendig en duurzaam ontworpen en is uitgerust met de nieuwste technologieën en installaties. AFAS is bezig het project BREEAM-NL In-Use v6 te certificeren en streeft naar het niveau Outstanding. 

Aanwezig zijn? Meld je snel aan via deze link

Gerelateerd nieuws

BREEAM-NL Nieuwbouw en Het Nieuwe Normaal: wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

15 februari 2024
Dutch Green Building Council (DGBC) en Cirkelstad willen de transitie naar een circulaire bouwsector versnellen. Beide organisaties...
Stijn Schoonderwoerd, Algemeen Directeur Nationale Opera & Ballet en Julie Fuchs Duurzaamheid coördinator, krijgen het BREEAM-NL certificaat overhandigd uit handen van Rudy van der Helm, Manager Ontwikkeling en Beheer bij DGBC.

Nationale Opera & Ballet scoort hoog met nieuw BREEAM-NL certificaat

6 februari 2024
 Zwaardere duurzaamheidscriteria en een hogere score in 2023.   Nationale Opera & Ballet ontvangt de kwalificatie ‘Very...

Madaster officieel erkend door Dutch Green Building Council als Losmaakbaarheidsinstrument

11 januari 2024
Dutch Green Building Council (DGBC) heeft Madaster, het kadaster voor materialen, officieel erkend als gevalideerd instrument voor het...