Nieuws

BREEAM Awards 2020 kleuren rood-wit-blauw

Opnieuw Nederlands succes bij de Internationale BREEAM Awards. Het duurzaam leiderschap van Derk Welling, co-founder van DGBC, werd beloond met een Directors Award en het project Jonas ging zelfs met twee prijzen naar huis. CBRE Dutch Office Fund nam een award in ontvangst in de categorie Large Portfolio en Altera Vastgoed won als kers op de taart een BREEAM Award in de categorie Responsible Investment Portfolio.

Leiderschap

De internationale BREEAM Awards werden maandagavond 2 maart uitgereikt in Londen tijdens een speciale ceremonie in het Hilton London Bankside Hotel. Welling ontving in de britse hoofdstad een Directors Award uit handen van BREEAM Director Shamir Ghumra. In 2019 was hij ook genomineerd voor een award, maar greep hij net naast een prijs. Tijdens de overhandiging werd Welling geprezen om zijn leiderschap en tomeloze inzet binnen BREEAM-NL In-Use.

Jonas

Naast Welling viel ook het project Jonas in de prijzen. Jonas is een hoogwaardig en duurzaam appartementencomplex in Amsterdam. Ontwikkelaar Amvest realiseert en exploiteert dit project naar ontwerp van Orange Architects op een landtong aan de toekomstige IJburgbaai. Het project won in de categorieën Western Europe en Design Stage. Hannah van der Leij van Build2Live is als assessor intensief betrokken bij het project.

Altera Vastgoed & CBRE Dutch Office Fund

De structurele duurzaamheidsinspanningen van Altera Vastgoed werden beloond met een GRESB/BREEAM Award in de categorie Responsible Investment Portfolio. Met BREEAM heeft Altera de gehele retail portefeuille tegen het licht gehouden en een groen meerjarenplan uitgestippeld. Bij de portfolio-aanpak was een belangrijke rol weggelegd voor assessor Marleen Lubberding van W4Y Adviseurs. CBRE Dutch Office Fund nam een prijs in ontvangst in de categorie Large Portfolio. Een van de doelstellingen van CBRE Dutch Offfice Fund is om al in 2035 emissievrij te opereren.

De uitreiking van assessor van het jaar kreeg eveneens een rood-wit-blauw tintje. Net als afgelopen jaar viel ook een Nederlandse assessor in de prijzen, de eer kwam ditmaal ten deel aan Daniel van der Flier. Het Atlasgebouw van de T/U Eindhoven maakte eveneens indruk op de jury en werd beloond met een highly commended in the 'Public - Post Construction' categorie. 

Bekijk hier alle informatie over de BREEAM Awards 2020.

Gerelateerd nieuws

In beeld: BREEAM-NL op PROVADA 2024

14 juni 2024
BREEAM-NL stond dit jaar op het DGBC Paris Proof Plein tijdens PROVADA. We blikken terug op drie geslaagde dagen vol vragen en adviezen bij...
BREEAM-NL certificaatuitreiking Panattoni Park Twente door Rudy van der Helm op PROVADA 2024

Verduurzaming logistiek vastgoed in de lift: 51,8% meer BREEAM-NL certificeringen

12 juni 2024
Vastgoedontwikkelaar Panattoni, LXA Advocaten en makelaarsvereniging Dynamis hebben gisteren tijdens PROVADA in Amsterdam de whitepaper...

Nominaties BREEAM Awards 2024 bekend

5 juni 2024
De nominaties voor de BREEAM Awards zijn bekend en Nederlands is goed vertegenwoordigd op deze shortlist. Maar liefst 23 Nederlandse...