Nieuws

BREEAM Awards 2020 kleuren rood-wit-blauw

Opnieuw Nederlands succes bij de Internationale BREEAM Awards. Het duurzaam leiderschap van Derk Welling, co-founder van DGBC, werd beloond met een Directors Award en het project Jonas ging zelfs met twee prijzen naar huis. CBRE Dutch Office Fund nam een award in ontvangst in de categorie Large Portfolio en Altera Vastgoed won als kers op de taart een BREEAM Award in de categorie Responsible Investment Portfolio.

Leiderschap

De internationale BREEAM Awards werden maandagavond 2 maart uitgereikt in Londen tijdens een speciale ceremonie in het Hilton London Bankside Hotel. Welling ontving in de britse hoofdstad een Directors Award uit handen van BREEAM Director Shamir Ghumra. In 2019 was hij ook genomineerd voor een award, maar greep hij net naast een prijs. Tijdens de overhandiging werd Welling geprezen om zijn leiderschap en tomeloze inzet binnen BREEAM-NL In-Use.

Jonas

Naast Welling viel ook het project Jonas in de prijzen. Jonas is een hoogwaardig en duurzaam appartementencomplex in Amsterdam. Ontwikkelaar Amvest realiseert en exploiteert dit project naar ontwerp van Orange Architects op een landtong aan de toekomstige IJburgbaai. Het project won in de categorieën Western Europe en Design Stage. Hannah van der Leij van Build2Live is als assessor intensief betrokken bij het project.

Altera Vastgoed & CBRE Dutch Office Fund

De structurele duurzaamheidsinspanningen van Altera Vastgoed werden beloond met een GRESB/BREEAM Award in de categorie Responsible Investment Portfolio. Met BREEAM heeft Altera de gehele retail portefeuille tegen het licht gehouden en een groen meerjarenplan uitgestippeld. Bij de portfolio-aanpak was een belangrijke rol weggelegd voor assessor Marleen Lubberding van W4Y Adviseurs. CBRE Dutch Office Fund nam een prijs in ontvangst in de categorie Large Portfolio. Een van de doelstellingen van CBRE Dutch Offfice Fund is om al in 2035 emissievrij te opereren.

De uitreiking van assessor van het jaar kreeg eveneens een rood-wit-blauw tintje. Net als afgelopen jaar viel ook een Nederlandse assessor in de prijzen, de eer kwam ditmaal ten deel aan Daniel van der Flier. Het Atlasgebouw van de T/U Eindhoven maakte eveneens indruk op de jury en werd beloond met een highly commended in the 'Public - Post Construction' categorie. 

Bekijk hier alle informatie over de BREEAM Awards 2020.

Gerelateerd nieuws

Whitepaper Fiscale regelingen en subsidies voor duurzame gebouwen in 2024

Fiscale regelingen en subsidies voor duurzame gebouwen in 2024

29 februari 2024
Met het oog op de energie- en klimaatdoelen voor 2030 en 2050 investeert de Nederlandse overheid fors in subsidies en fiscale instrumenten...

BREEAM-NL Nieuwbouw en Het Nieuwe Normaal: wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

15 februari 2024
Dutch Green Building Council (DGBC) en Cirkelstad willen de transitie naar een circulaire bouwsector versnellen. Beide organisaties...
Stijn Schoonderwoerd, Algemeen Directeur Nationale Opera & Ballet en Julie Fuchs Duurzaamheid coördinator, krijgen het BREEAM-NL certificaat overhandigd uit handen van Rudy van der Helm, Manager Ontwikkeling en Beheer bij DGBC.

Nationale Opera & Ballet scoort hoog met nieuw BREEAM-NL certificaat

6 februari 2024
 Zwaardere duurzaamheidscriteria en een hogere score in 2023.   Nationale Opera & Ballet ontvangt de kwalificatie ‘Very...