Nieuws

BRE publiceert rapport over waarde van BREEAM voor Retail

BRE publiceert een rapport over de waarde van BREEAM voor Retail in het Verenigd Koninkrijk. De detailhandel is een belangrijk deel van de Britse economie, met 2,8 miljoen mensen in dienst. De sector is de tweede grootste verbruiker van elektriciteit in het Verenigd Koninkrijk en is verantwoordelijk voor ongeveer een vijfde van de Britse uitstoot van CO2. Naast hun directe economische en ecologische effecten, is de detailhandel en de bijbehorende ruimten meestal een groot onderdeel van de gemeenschappen.

Deze studie onderzoekt hoe het investeren in meer duurzame gebouwen, die de hogere scores voor BREEAM UK New Constuction 2014 en BREEAM UK Refurbishment and Fit-out 2014 behalen, waarde toevoegen voor zowel de retailontwikkelaars als de retailers zelf. Een eenvoudig waardemodel is ontwikkeld gericht op hoe duurzaamheid kan helpen op de volgende gebieden:

  • klanten aantrekken: hen aanmoedigen om vaker te bezoeken en langer te verblijven
  • Onderbouwen effectieve bedrijfsvoering: een productieve omgeving om de bedrijfsvoering te steunen
  • Beheer kosten en opbrengsten: zodat ze voorspelbaar en evenredig zijn

BREEAM-certificering, het beoordelingsproces en, belangrijker nog, het voldoen aan de prestatienormen stellen retailers en ontwikkelaars in staat om de prestaties van hun gebouwen te verbeteren. Het hanteren van prestatienormen brengt waardevolle operationele efficiëntie als een stimulans voor innovatie en als ondersteunend instrument voor communicatie binnen projectteams en met andere stakeholders.

Voorbeelden van retailers en ontwikkelaars tonen de waarde die zij zien in het bouwen en bezetten van duurzame gebouwen, met BREEAM als belangrijk instrumenten in het behalen van hun doelen.

Download het rapport

Gerelateerd nieuws

Elke opdrachtgever van een BREEAM-NL certificering krijgt een officieel certificaat, wanneer het keurmerk is behaald. Je kunt ook een houten plaquette bestellen.

BREEAM-NL: laat het zien met een plaquette

19 april 2024
Heb je een BREEAM-NL keurmerk behaald, dan wil je dat natuurlijk laten zien. Dat kan met een houten BREEAM-NL...

BREEAM AWARDS 2024

9 april 2024
Na een korte afwezigheid zijn de Internationale BREEAM Awards terug van weggeweest. Op 10 juli 2024 vindt de uitreiking voor toonaangevende...

Nationaal BREEAM Congres 2024 ging Back to the Future

8 april 2024
Van een futuristische supervastgoedvrouw tot ‘super ouderwetse’ en lokale oplossingen, het kwam allemaal voorbij tijdens het Nationaal...