BREEAM-NL Magazine #6 - 2019

Het BREEAM-NL Magazine van 2019. In het magazine komen vier thema’s aan bod die van grote invloed zijn op de gebouwde omgeving en andersom. Daarnaast besteed het magazine royaal aandacht aan het 10 jarig bestaan van BREEAM-NL.

10 jaar BREEAM-NL

Dit jaar bestaat BREEAM-NL 10 jaar. In het magazine is daar dan ook royaal aandacht aan besteed. Zo is er een tijdlijn met mijlpalen in het blad terug te zien. Ook worden er voorbeeldprojecten uitgelicht die de afgelopen jaren hoge ogen hebben gegooid met hun BREEAM-NL certificering. Zo vertelt Esther Wubben (foto cover), projectleider huisvesting van de Goede Doelen Loterijen, uitgebreid over de renovatie van het voormalige lelijke eendje op de Zuidas. 

Vier thema's

In het magazine komen vier thema’s aan bod die van grote invloed zijn op de gebouwde omgeving en andersom. Met de eerste van die vier thema’s - circulariteit - hebben we binnen BREEAM-NL de eerste grote stap gezet met het rapport ‘A Framework for Circular Buildings.’ Hierin is onderzocht hoe we circulariteit meetbaar kunnen maken en hoe we dit binnen BREEAM-NL kunnen integreren. En met de drie andere thema’s, CO2-reductie (Paris Proof), gezondheid en klimaatadaptatie, hebben we inmiddels ook de eerste meters gemaakt.

Download

Download het magazine via de downloadknop aan de rechterzijde.

Bestellen?

Wil je het BREEAM-NL Magazine ontvangen? De administratiekosten en verzendkosten bedragen 7,50 euro. Stuur een mail naar info@dgbc.nl o.v.v.