Update Experts en Assessoren

17 februari 2017

Update Experts en Assessoren


Algemeen

Nationaal BREEAM Congres

Op donderdag 23 maart 2017 organiseert de Dutch Green Building Council het eerste Nationaal BREEAM Congres. Als erkend BREEAM-NL Expert dient u minimaal één keer per dag een Studiedag bij te wonen. BREEAM-NL Experts die dit congres bijwonen, voldoen hiermee aan hun jaarlijkse permanente educatieverplichting. Zo kunt u weer een jaar lang uw werzaamheden als BREEAM-NL Expert uitvoeren.

Deelnemen aan dit congres kost 299 euro (voor DGBC Participanten 224 euro). Meer informatie en inschrijven kan op www.dgbc.nl

BREEAM Awards

Jaarlijks reikt de BRE de BREEAM Awards uit. Dit jaar zijn 8 Nederlandse projecten in verschillende categorieën genomineerd. Voor de categorie "Your BREEAM" kan er op alle genomineerde projecten worden gestemd. Het project met de meeste stemmen wint deze award. Op www.breeam.com/yourbreeam kan je je stem op 1 van de Nederlandse projecten uitbrengen. 


BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie

Update beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie

De Dutch Green Building Council lanceert vandaag een update van de beoordelingsrichtlijn BREAAM-NL Nieuwbouw en Renovatie 2014. De beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie 2014 v2 vervangt de beoordelingsrichtlijn 2014 v1.01. Naast de opname van de interpretaties is de belangrijkste wijziging van procedurele aard. De inhoud van beide versies zijn gelijkwaardig. Als voor een project in de assessmenttool al een assessment is aangemaakt op basis van v1.01 kan hierin worden verder gewerkt. Nieuwe assessments kunnen alleen gebruik maken van v2. Registreren van assessments kan op basis van beide BRL's.

Eisen voor bespoke projecten verruimd

Om een project te kunnen beoordelen met de beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie 2014 v1.01 moesten alle gebruiksfuncties in het pand te beoordelen zijn met de richtlijn. In v2 is het nu mogelijk om voor projecten met een kleine ruimte met een afwijkende functie het project toch met de richtlijn te beoordelen. Dit mag als de ruimte kleiner is dan 200 m2 BVO en kleiner is dan 5% van het BVO van het totale gebouw.

Taalkundig verbeteringen en opname interpretaties

In BRL 2014 v2 zijn een aantal opmaak en taalkundige verbeteringen doorgevoerd. Daarbnaast zijn de beschikbare interpretaties uit het interpretatiedocument van de beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL Nieuwbouw versie 2014 v1.01 in de richtlijn opgenomen.

Meer informatie:
Bekijk het complete wijzigingsoverzicht op de downloadpagina op www.breeam.nl.

Interpretaties BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie

Op BREEAM.nl/hulp zijn nieuwe interpretaties voor BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie gepubliceerd. De interpretaties hebben betrekking op de credits MAN 8, ENE 1, ENE 2, ENE 26 en MAT 1.


BREEAM-NL In-Use

Interpretaties BREEAM-NL In-Use

Op BREEAM.nl/hulp zijn nieuwe interpretaties voor BREEAM-NL In-Use gepubliceerd.

Voor de BRL 2014 zijn er nieuwe interpretaties boor de credits ENE102 en POL002. Voor de BRL 2016 zijn er interpretaties opgenomen voor de inleiding en de credits MAN05, HEA101, ENE30, ENE42, ENE44, WAT02, POL06 en POL10.


Afmelden: Meld mij af   Pas mijn gegevens aan