Toepassing BREEAM-NL In-Use verdriedubbeld

14 januari 2019

Bijna 300 gebouwen zijn met In-Use gecertificeerd in 2018. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2017. Het aantal geldige certificaten is zelfs verdriedubbeld in de afgelopen twee jaar.
Tijdens de laatste twee maanden van 2018 zijn in totaal 149 certificaten uitgereikt. 119 certificaten waren voor gebouwen van de vastgoedportefeuilles van Altera, Bouwinvest, CBRE Global Investers en Redevco. Ondanks de drukte heeft onze QA alle controles op tijd uitgevoerd.
Grote vastgoedfondsen hebben het afgelopen jaar de portfolio-aanpak omarmt. In totaal zijn bijna 200 gebouwen op deze wijze met BREEAM-NL In-Use gecertificeerd. Het aantal los gecertificeerde gebouwen is het afgelopen jaar stabiel gebleven.

Het is een prestatie om met zijn allen trots op te zijn. Voor 2019 is de uitdaging om nieuwe organisaties te betrekken en de duurzaamheidsprestaties van alle gecertificeerde gebouwen te bevorderen. Wij kijken er naar uit om hier samen met jullie aan te werken. 

Aanvullende hulp bij Asset Energy Calculator
Voor gebouwen met een industriefunctie wordt voor de berekening van de energieprestatie (ENE01) gebruik gemaakt van de AssetEnergy Calculator. Op deze Hulp bij Credits pagina wordt aanvullende informatie gegeven ter ondersteuning voor de invoer van de Asset Energy Calculator.  

Klik hier voor meer informatie over de BREEAM-NL In-Use portfolio aanpak.