BREEAM.NL toont gecertificeerde projecten per Assessor en Expert

18 juni 2014

Aan het overzicht van gecertificeerde BREEAM-NL projecten op www.breeam.nl/projecten is een filter toegevoegd. Met deze filter kan onder andere worden gezocht op Experts en Assessoren die meegewerkt hebben aan een gecertificeerd project. Er kan zowel op naam als op organisatienaam worden gezocht. Ook in het overzicht van Experts en Assessoren zijn links opgenomen die met één muisklik inzichtelijk maken aan welke projecten de Experts of Assessoren hebben meegewerkt.
 

Expertsterren verdwijnen
Door het tonen van deze informatie is het niet meer nodig het aantal sterren per Expert te communiceren. Dit gebeurt op dit moment op puntenboom op BREEAM-NL. Ook Assessoren kunnen deze puntenboom aanvullen. De ervaring leert dat opdrachtgevers de puntenboom vaak interpreteren als een rangschikking van Assessoren op basis van kwaliteit, terwijl de puntenboom de ervaring van Experts moet weergeven. De DGBC is van mening dat door het verwijderen van de lijst met BREEAM-NL sterren experts (puntenboom) en de optie voor zoeken op projecten per expert / assessor een onafhankelijker beeld ontstaat van het aanbod. Organisaties kunnen zo op basis van ervaring en eigen inzicht een Expert of Assessor selecteren. Per 7 juli 2014 verdwijnt de lijst met sterren experts en zal op de website een instructie voor het zoeken naar een Expert of Assessor toegevoegd worden.

 
Vul de Assessmenttool goed in
Om het juiste aantal projecten te koppelen aan een Expert of Assessor is het belangrijk de gegevens goed in te vullen in de Assessmenttool. Sta je niet als expert bij een project vermeld? Neem dan contact op met de beheerder van het project (vaak de ontwikkelaar / opdrachtgever) om je in de Assessmenttool aan het project te laten koppelen.

Een link opnemen om de gecertificeerde BREEAM-NL projecten van het bedrijf te laten zien?
http://www.breeam.nl/projecten/0/type-hier-de-bedrijfsnaam.
 
Een link opnemen om uw gecertificeerde BREEAM-NL projecten te laten zien?
http://www.breeam.nl/projecten/type-hier-uw-achternaam 

Deze links kun je gebruiken in je handtekening.