BREEAM Awards 2018

01 februari 2018

Op 6 maart 2018 worden de internationale BREEAM Awards uitgereikt tijdens het BREEAM Awards gala in het London ExCel Centre in Londen. Net als de afgelopen jaren hebben een groot deel van de genomineerden een Nederlandse oorsprong. Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council, beheerder van het BREEAM-NL keurmerk: “Voor het derde jaar op rij is Nederland hofleverancier van de BREEAM Awards. Dat is goed voor Nederland en onze duurzaamheidsambities.”

Nominaties

De Nederlandse projecten zijn verdeeld over verschillende categorieën. Voor de categorie Nieuwbouw is het ontwerp van het multifunctionele gebouw op de campus van Tilburg University genomineerd. Op de shortlist voor de categorie commerciële gebouwen staat de nieuwe huisvesting van de Nationale Postcode Loterij in Amsterdam. Ook zijn twee gebouwen van Lidl voor deze categorie genomineerd. Het opgeleverde Lidl distributiecentrum in Waddinxveen en het ontwerp van het Lidl Distributiecentrum in Oosterhout. De luxe woontoren HAUT aan de Amsterdamse Amstel is kanshebber in de categorie woningen. 

Naast de vijf Nederlandse nieuwbouwprojecten worden ook BREEAM Awards uitgereikt voor duurzame portfolio's. Het CBRE Dutch Office Fund is genomineerd in de categorie voor Verantwoorde Investering in grote portfolio’s en gaat daarmee voor de titel “BREEAM Champion". In de categorie voor kleine portfolio's is het Cromwell Netherlands Diversified Partnership genomineerd. Beide portfolio categorieën zijn een samenwerking tussen BREEAM en GRESB.

Nieuw dit jaar is de award voor persoonlijk leiderschap. In deze categorie zijn twee Nederlanders genomineerd, namelijk Lizzy Butink van a.s.r. en Pieter Roozenboom van CBRE Global Investors. 
Van Doorn: “Ik feliciteer alle betrokkenen bij deze projecten van harte met hun nominatie. En deze nominatie brengt uiteraard ook verplichtingen met zich mee: kennis en ervaring delen met de markt.”