BREEAM Awards 2017 op komst: certificaten tot 11 november worden meegenomen

25 oktober 2016

Op 7 maart 2017 worden de internationale BREEAM Awards weer uitgereikt. Afgelopen editie sleepten maar liefst drie Nederlandse projecten de 'oscars van de duurzame gebouwen' in de wacht: The Edge, het hoofdkantoor van ABN Amro en ECOStyle. Ook voor komend jaar heeft Nederland weer verschillende kanshebbers. Op 11 november aanstaande maakt de BRE de stortlist bekend. Projecten die mee willen dingen naar de awards, zullen dus voor die tijd het BREEAM-NL certificaat binnen moeten hebben. Lees hieronder hoe uw BREEAM-project in aanmerking komt voor de Awards.

Procedure
De procedure is als volgt:

  • De BRE selecteert voor iedere BREEAM Award-categorie de vijf hoogst scorende projecten. In totaal zijn er negen verschillende categorieën (Offices (New, Refurb & Fit-Out, In-Use), Retail (New, Refurb & Fit-Out, In-Use), Industrial, Education & Healthcare, Mixed Use & Other). Zowel oplever- als ontwerpcertificaten worden meegenomen.
  • Nadat de shortlist is bekendgemaakt, worden de kandidaten uitgenodigd om een casestudy in te dienen.
  • Een jury beoordeelt de casestudies op drie criteria: hoe uitmuntend is het project, hoe anders dan anders is het, en in welke mate is het op te schalen. Uiteindelijk bepaalt de jury de winnaars.

Er zijn ook nog andere BREEAM Awards te verdelen: de publieksprijs waarop gestemd kan worden via de website van BREEAM, de Assessor en het Assessorbureau van het jaar en de BREEAM New Talent Award.

Meer informatie
Meer informatie over de procedure van de BREEAM Awards is te vinden op de website van BREEAM. Aanmelden voor het event is ook al mogelijk. Bekijk het aanbod.