Trainingen

Nationaal BREEAM Congres 2023

Wil je meer weten over het verduurzamen van de gebouwde omgeving en hoe BREEAM-NL je hierbij kan helpen? Kom dan naar het Nationaal BREEAM Congres op 30 maart. Het Nationaal BREEAM Congres 2023 staat in het teken van de groene toekomst. Om hier te komen starten we met een terugblik op 2022 het recordjaar voor BREEAM-NL met maar liefst 1.197 certificeringen, een toename van 25 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Steeds meer partijen gaan over op de portfolio-aanpak, waarbij een groot aantal gebouwen in één keer worden gecertificeerd. Hoe zorgen we dat nog meer partijen de stap naar een duurzame gebouwde omgeving zetten? En welke kansen en uitdagingen van nu zorgen voor een groene toekomst? 

Interactief 

Het congres wordt een interactieve dag, we gaan samen aan de slag om antwoorden te vinden en om van elkaar te leren. Tijdens dynamische sessies en prikkelende lezingen komen diverse thema’s aan bod die van belang zijn bij het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Denk daarbij aan EU- Taxonomie, biodiversiteit en gezondheid.   

Van Europese regelgeving naar Nederlandse praktijk 

Hoe groen zijn jouw investeringen nu echt? Dat is de centrale vraag bij de zogenoemde EU- Taxonomie die op 1 januari 2022 is ingegaan. Het bevat een classificatiesysteem waarmee investeerders en bedrijven kunnen aangeven welke investeringen wel en niet duurzaam zijn, en aan welke milieudoelen deze bijdragen. De toetsingscriteria zijn Europees vastgesteld, hoe vertalen deze Europese regels zich naar de Nederlandse situatie? En hoe kan een BREEAM-NL certificaat helpen bij het aantonen dat je aan deze regels voldoet? Verschillende experts geven antwoord op deze vragen en meer.  

Biodiversiteit en gezondheid 

In een ideale situatie levert de gebouwde omgeving een positieve bijdrage aan biodiversiteit en ecologie op alle schaalniveaus. Dat is nu lang niet altijd het geval. Door de bouw van steden en infrastructuur is de natuur verdrongen. Hoe zorgen we dat de natuur weer de ruimte krijgt in de gebouwde omgeving? Tijdens het congres kijken we hier op nationaal en internationaal niveau naar.  

Sprekers

Het precieze programma inclusief sprekers volgt binnenkort, houd de website in de gaten. 

Locatie 

De locatie van de vijfde editie van het Nationaal BREEAM Congres is bijzonder: het AFAS Experience Center. Het hoofdkantoor van de softwareleverancier staat in Leusden, een campus met een oppervlakte van meer dan 60.000 vierkante meter. Het AFAS Experience Center is toekomstbestendig en duurzaam ontworpen, uitgerust met de nieuwste technologieën en installaties. De campus bestaat uit verschillende gebouwen met in het hart Het Atrium met 525 werkplekken en een binnentuin. Ook zijn er verspreid over de campus verschillende sportruimtes, studio’s, een opleidingscentrum, restaurant en theater. AFAS is bezig het project BREEAM-NL In-Use v6 te certificeren en streeft naar het niveau Outstanding. 

Aanmelden 

Er is plaats voor maximaal 300 deelnemers. Deelnemen aan dit congres kost 300 euro excl. btw. Is jouw bedrijf partner van DGBC, dan krijg je korting.


BREEAM-NL Expert en PE-punten

Als BREEAM-NL Expert heb je nog een goede reden om het Nationaal BREEAM Congres bij te wonen; met jouw deelname voldoe je namelijk aan de permanente educatieverplichting.


Deze training liever incompany volgen?

BREEAM-NL Incompany

Bekijk de mogelijkheden