Trainingen

BREEAM- NL Algemeen klassikaal

Wil jij BREEAM-NL Expert of Assessor worden? Of wil jij basiskennis opdoen om een opdrachtgever te kunnen adviseren, dan is de BREEAM-NL Algemeen training jouw eerste stap.  
 
BREEAM-NL is dé beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van nieuwe en bestaande gebouwen te analyseren en te verbeteren. Wanneer is een gebouw duurzaam en hoe bewijs je dat? Om dit te bepalen én te bewijzen is er de BREEAM-certificering. Met deze methode is het mogelijk projecten te beoordelen op integrale duurzaamheid.

Wat ga je leren?

Tijdens de training leer je in een dagdeel meer over Dutch Green Building Council en over de BREEAM-NL systematiek. Houd rekening met een voorbereidingstijd van ongeveer twee uur voor de dag van de training. Je ontvangt hiervoor een opdracht. Op de trainingsdag gaan we in op de volgende onderwerpen: 

 • Waar kun je BREEAM-NL voor gebruiken?
 • Hoe verloopt het BREEAM-NL proces op hoofdlijnen?
 • Welke partijen hebben welke belangen in het BREEAM-NL proces?
 • Inzicht in en inspelen op belangen van diverse partijen. 
 • Behandelen van een aantal cases.

Na afloop van deze training kun je direct doorstromen naar de training voor BREEAM-NL Expert. 


Voor wie? 

Deelnemers die beroepshalve met BREEAM-NL te maken krijgen en iedereen met de ambitie om BREEAM-NL Expert of Assessor te worden.   

 • Je bent nog niet bekend met BREEAM-NL en wil je kennis over de methode vergroten. 
 • Je hebt eerder gewerkt met BREEAM-NL en hebt de ambitie om door te stromen naar BREEAM-NL Expert. 
 • Ben je gevorderd met BREEAM-NL? Dan kun je ervoor kiezen om de BREEAM-NL Algemeen online toets te maken. Deze toets vervangt de klassikale of online training.
   

Over de toets: 
Tijdens de toets krijg je meerkeuzevragen over Dutch Green Building Council en over alle BREEAM-NL keurmerken. Als je de toets binnen één uur succesvol afrondt, ben je klaar voor de BREEAM-NL Expert training. 

 
Let op! Je hebt maar één kans om deze online toets te doen. Heb je minder dan twee derde van de antwoorden juist beantwoord en wil je toch het algemene deel afronden, dan moet je alsnog de training volgen. Aanmelden voor de online toets.    

 
Vooropleiding: Er is geen specifieke vooropleiding vereist, je bent het beste voorbereid met:  

 • Een bouwkundige achtergrond  
 • Kennis en ervaring met bouwprocessen en/of  
 • Kennis en ervaring met duurzaam bouwen. 
   

Investering 
De deelnemersbijdrage van een BREEAM-NL training hangt af van de vorm van de training. Partners van Dutch Green Building Council krijgen korting op de deelnemersbijdrage. Welke investering bij jouw training hoort, vind je in de agenda en op de overzichtspagina. 


PE Punten NRVT: 4 punten

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met:

Fiona Evans

Fiona Evans
Deze training liever incompany volgen?

BREEAM-NL Incompany

Bekijk de mogelijkheden