Winkelcentrum Westerhaven

Asset
Score
42,7%
Asset
Schema
In-Use
07 februari
2021
Certificaat geldig tot

Uitgegeven certificaten

Winkelcentrum Westerhaven ligt aan de rand van het centrum van Groningen. Na herontwikkeling en deels uitbreiding van een groot deel van het winkelcentrum, bestaat deze uit 15.833 m² winkelruimte en een parkeergarage met 735 plaatsen. De parkeergarage maakt geen onderdeel uit van het assessment. Ook de McDnalds voor op de punt en het StripMuseum op de verdieping alsmede de woningen boven het pand behoren niet tot het asset van Bouwinvest en maken dus geen onderdeel uit van het assessment.

Het pand bestaat uit 3 aanelkaar gekoppelde blokken onder hetzelfde dak. Het zijn 3 kadastrale percelen. Wel zijn de panden gekoppeld op een centrale sprinklerinstallatie en zijn meterkasten voor de gebouwen centraal aanwezig. Op voorhand is overleg geweest met Thomas Metz van de DGBC en is afgestemd dat dit als 1 gebouw gezien mocht worden.

De Primark is de enige winkel die over meerdere verdiepingen heen gaat (-2, begane en eerste verdieping). En de Basic Fit bevindt zich volledig op de verdieping. Alle andere huurders bevinden zich op de begane grond. (bijgevoegd is een plattegrond waar dit op terug te vinden is.