Van der Valk Hotel

Score
72,5%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Bespoke
01 mei
2017
Gecertificeerd op

Het hotel is gelegen op een markante plek in Lent en markeert aan de splitsing richting Waalbrug en De Oversteek naar Nijmegen.

De nieuwbouw kent twee hoofdvolumes. Een plintgebouw met parkeergarage, entree, foyer, restaurant en zalencentrum, en een toren met kamers en wellness-centrum.

Het plintgebouw volgt de contour van het perceel en richt zich op het nieuw te vormen stationsplein. Dit bouwdeel kent een robuuste materialisatie. Het dak van dit volume vervult de rol van opgetild maaiveld. De parkachtige aanleg zorgt voor een rustpunt in de drukte van de stad. Als een strak geslepen diamant gaat de toren een interessant contrast aan met de onderbouw. De verdiepte neggekanten krijgen een afwijkende kleurstelling en verspringen bij de onder en boven verdieping. Er ontstaat een variatie in openheid die verandert afhankelijk van positie en kijkhoek.

Tezamen ontstaat er een ensemble, dat zich voegt in de omgeving, ruimte maakt en speelt met transparantie.