Stibbe

Score
71,3%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
21 september
2017
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Het nieuwe hoofdkantoor van advocatenbureau Stibbe in Zuidas Amsterdam wordt ontwikkeld en gerealiseerd door Dura Vermeer. Het nieuwe kantoor is geschikt voor het Nieuwe Werken. In de plint van het gebouw komt een ontvangsthal, auditorium en bibliotheek, op de tweede etage een restaurant en zonneterras. Belangrijkste en zichtbare duurzaamheidsaspecten in het ontwerp zijn de WKO-installatie, flexibele inrichting, klimaatgevels, duurzaam materiaalgebruik en stimulans om gebruik te maken van het OV. De focus ligt op menselijke interactie, op een professionele manier.

Het pand

De kernwoorden voor het nieuwe pand zijn dan ook transparantie, flexibiliteit en samenwerking. De opzet is licht en open: de verschillende ruimtes staan in verbinding met elkaar of zijn gescheiden door glas. Dankzij de vorm en de glazen gevel zijn er op iedere vloer drie grote hoeken met panoramisch uitzicht over de stad. Hier zijn de prioriteiten duidelijk: geen corner offices voor de partners, maar grote open ruimtes waar flexibel samen of alleen gewerkt kan worden.

Duurzaamheid

Het pand heeft een warmte-koudeopslag onder de grond en beeldschermen in de hal met de actuele vertrektijden van het openbaar vervoer. Maar ook minder voor de hand liggende zaken als nestkastjes voor zwaluwen aan de gevel en waterbesparende urinoirs in de mannenwc’s.