Statistieken & Benchmark

BREEAM-NL was in 2017 sterk in ontwikkeling. Dutch Green Building Council publiceert jaarlijks nieuwe statistieken over BREEAM-NL. In het jaaroverzicht 2017 zie je welke resultaten zijn behaald met het duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen en gebieden. Het overzicht vormt tevens een benchmark. Bekijk de statistieken en benchmark in het BREEAM-NL Jaaroverzicht 2017 (pdf). De QA statistieken zijn te bekijken op de pagina QA resultaten.

BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie

De afgelopen jaren is BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie uitgegroeid tot de marktstandaard om duurzame projecten te kunnen beoordelen. Ook in 2017 is weer een ruim aantal projecten gecertificeerd met dit systeem. Bovendien lopen de gemiddelde scores die projecten halen steeds verder op. Opgeleverde projecten worden dus steeds duurzamer.

BREEAM-NL In-Use

De komende decennia ligt er een grote opgave in de verduurzaming van de bestaande vastgoedvoorraad. Met het Deltaplan Duurzame Renovatie zetten Dutch Green Building Council en haar participanten een beweging in gang om versnelling te realiseren in het verduurzamen van bestaande gebouwen. BREEAM-NL In-Use is het middel om de duurzaamheidsprestaties van bestaand vastgoed te beoordelen en te meten is. Dit schema heeft in 2017 een sterke groei en verbreding in het gebruik laten zien.

BREEAM-NL Gebied

Sinds de lancering in 2012 zijn er 9 projecten geregistreerd met BREEAM-NL Gebied. Vanaf 2014 zijn de eerste projecten gecertificeerd. BREEAM-NL Gebied is inmiddels al toegepast op verschillende gebiedstypen, waaronder woonlocaties, kantoorlocaties en bedrijventerreinen. In 2017 is daar het zesde gecertificeerde project bijgekomen, Dordtse Kil.

BREEAM-NL Sloop en Demontage

In 2017 maken twee met BREEAM-NL Sloop en Demontage gecertificeerde projecten plaats voor BREEAM-NL Nieuwbouw projecten

BREEAM-NL Jaaroverzicht 2017

Download het BREEAM-NL Jaaroverzicht