Stadshart Zoetermeer - Passages en algemene delen

Asset
Beheer
Score
73,8%
Asset
74,7%
Beheer
Schema
In-Use
19 september
2021
Certificaat geldig tot

Stadshart Zoetermeer is in fasen tot stand gekomen. Het dorp Zoetermeer werd in hoog tempo omgebouwd tot stad door de bouw van nieuwe woonwijken, maar het centrum van de nieuwe stad bleef lang leeg. Pas in 1985 werd gestart met de bouw van het Stadshart; het nieuwe winkelcentrum van de stad.

Naast winkels, kantoren en woningen kwamen het nieuwe stadhuis en de bibliotheek naar het centrum. Ook zijn er een flink aantal restaurants, een theater, een bioscoop en andere uitgaansgelegenheden geopend. Waar de ruimte dat toeliet zijn parkeergarages voor de bewoners en het winkelend publiek gebouwd. Het openbaar vervoer kreeg een eigen plaats met twee stations: Centrum West (met daarbij een busstation) en stadhuis aan de andere kant van het Stadshart. Het centrum is uitgegroeid tot één geheel.

Unibail-Rodamco-Westfield is eigenaar van een groot aantal gebouwen in Winkelcentrum Stadshart Zoetermeer. De verhuurde winkelruimtes zijn niet in de scope van het assessment opgenomen. Het assessment is gericht op de passages en algemene delen. De installaties van de passages en algemene delen zijn aangesloten op een gezamenlijk gebouwbeheersysteem. Op locatie is een managementteam aanwezig. Het managementteam is het aanspreekpunt voor winkeliers en draagt zorg voor een uniforme uitstraling. Ook wordt het beheer- en onderhoud van de gebouwen vanuit het managementteam gecoördineerd.