RIVA Gebouw

Asset
Score
55,5%
Asset
Schema
In-Use
12 juni
2021
Certificaat geldig tot

Riva, de ‘Grand Dame’ van het Paleiskwartier te ’s-Hertogenbosch. De architectuur is tijdloos hoogwaardig, de locatie prominent en veelzijdig. Riva ligt in het hart van het prestigieuze Paleiskwartier, de beste kantorenlocatie van Zuid-Nederland. Op steenworp afstand van het Centraal Station en de rondweg.

Riva is begin 2017 grootschalig gerenoveerd en verduurzaamd (interieur). Het gebouw bezit volop faciliteiten en gezonde werkplekken in een duurzame omgeving. Het Paleiskwartier is uitgeroepen tot de beste kantorenlocatie van Zuid-Nederland. Het biedt een combinatie van wonen, werken, onderwijs en vrijetijdsbesteding op een perfect bereikbare plek. Er zijn horecagelegenheden naar ieders smaak, binnenkort een bioscoop en een hotel. De historische binnenstad van ’s-Hertogenbosch ligt op steenworp afstand. Riva ligt in het hart van het Paleiskwartier en daarmee op zeer korte afstand van het Centraal Station.

In 2000 is Gebouw Riva ontworpen als een van de eerste gebouwen op het Paleiskwartier. Het gebouw is samen met de Armada’s aan de vijver sinds die tijd beeldbepalend voor ‘Het Paleiskwartier’. Het uitgesproken design, de prominente ligging te midden van de dynamiek en het materiaalgebruik maken dat Riva de komende decennia haar beeldbepalende positie in de stad zal blijven behouden.

Riva huisvest diverse gebruikers. Bedrijven die zich zeer bewust zijn de invloed van een gebouw en de omgeving op het welzijn van mensen. Dit komt tot uiting door de gastvrije ontvangst bij binnenkomst, het slim gebruik maken van te delen ruimten en faciliteiten in het gebouw en een gezond klimaat. Samen naar het luxe bedrijfsrestaurant of toch maar de straat oversteken voor een snelle salade of uitgebreid diner? Rondom Riva zijn er legio mogelijkheden.

Riva is opgebouwd uit 12 verdiepingen, in totaal zo’n 11.000 m2 VVO. De begane grond en eerste verdieping zijn voor algemeen gebruik voor de huurders en faciliteren in een bemande receptie, bedrijfsrestaurant, ontmoetingsruimten en vergaderkamers. Het gebouw beschikt over een parkeerkelder met grote fietsenstalling. De warmte en koude worden geleverd door een ringleiding met opwekking grotendeels door een Warmte/Koude opslag. In het pand is al grotendeels LED verlichting toegepast. Er zijn plannen om groen toe te gaan passen bij de entree en de begane grond en eerste verdieping aan te passen.