Rabobank Tilburg

Score
72,2%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
28 juli
2015
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Grootschalige Renovatie van bestaande kantoorgebouw, waarbij de isolatie van de buitengevel wordt verbeterd, de installaties worden geoptimaliseerd en energiezuiniger worden gemaakt. Tevens een gehele nieuwe indeling van het gebouw gebaseerd op Het Nieuwe Werken en de eisen van de Rabobank. Hierbij wordt tevens verwezen naar de Casestudy, zoals opgenomen onder MAN9, waarbij een uitgebreide projectomschrijving is opgesteld en de achterliggende gedachte van de renovatie. Het geboouw kent 3962.2 m2 aan kantoorfunctie en 416,45 m2 aan bijeenkomstfunctie. 1523.9 m2 is aangemerkt als stallingsruimte voor motorvoertuigen.

abobank Tilburg heeft recentelijk haar ontmoetingscentrum grondig verbouwd. Duurzaamheid heeft in alle fasen van de verbouwing een belangrijke rol gespeeld. Daarom heeft de bank er voor gekozen om de duurzaamheid van het pand uit te drukken in een BREAAM-NL score. De Rabobank heeft het Nieuwbouw en Renovatie keurmerk Excellent (vier sterren) ontvangen. Voor een verbouwd pand is dit een hoge score, die niet vaak wordt behaald.

Duurzame maatregelen
Afgelopen week ontving de directievoorzitter van Rabobank Tilburg het certificaat van het Annemarie van Doorn namens het Dutch Green Building Council. Het ontmoetingscentrum is gebouwd van duurzame materialen en in het gebouw wordt duurzaam omgegaan met water en energie. Daarnaast heeft de gevel van het pand nieuwe hoogwaardige isolatie gekregen, is het sanitair voorzien van waterbesparende maatregelen en werkt de verlichting met behulp van bewegingssensoren. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst, zodat de energie voor het grootste deel zelf opgewekt kan worden.