Projecten

Asset
GOOD 48,99%
Beheer
ACCEPTABLE 22,24%
Gebruik

Port City III

Met de verschuiving van overslagactiviteiten in de Rotterdamse havens naar de Maasvlakte, verandert het karakter en gebruik van de historische havengebieden. Scheepvaart gerelateerde functies maken plaats voor woon- en recreatiefuncties, schoolgebouwen en kantoren. Port City is een kantorencomplex gesitueerd op een nieuw stuk aangewonnen land aan de Waalhaven Zuidzijde, met als doel om het verouderde bedrijventerrein een nieuwe impuls te geven. Het complex bestaat uit vier kantoorgebouwen, waaronder Port City 3.

De vormgeving van het gebouw is geïnspireerd op de voormalige havenactiviteiten. Het ontwerp bevat twee rondlopende betonnen stabiliteitskernen, welke verwijzen naar de graansilo’s die voorheen in het havengebied stonden. In deze kernen zijn alle stijgpunten, techniek en servicefaciliteiten opgenomen. De rest van het gebouw is nagenoeg volledig transparant; glazen gevels met ronde hoeken, geconstrueerd in staal. Het gebouw wordt omsloten door een promenade, wat publiek terrein is. Hier bevindt zich de hoofdingang tot het gebouw. Onder de promenade is een overdekte parkeerplaats gesitueerd. Hier bevinden zich twee secundaire ingangen. De twee primaire ingangen bevinden zich op de begane grond. Daarboven liggen zes verdiepingen bestemd voor kantoorgebruik. Op de zevende en tevens bovenste verdieping bevindt zich een bedrijfsrestaurant en een sportruimte.

In totaal beslaat het gebouw 8,270 m2 bruto vloeroppervlak (BVO). Hiervan heeft 5.906 m2 een kantoorfunctie, en 2.190 m2 een bijeenkomstfunctie. Ten slotte beslaat de sportfunctie op de bovenste verdieping 175 m2. De parkeergarage heeft een capaciteit van ca. 900 parkeerplaatsen, beschikbaar voor het gehele Port City kantorencomplex. Port City 3 heeft hiervan 194 parkeerplaatsen tot de beschikking. Het pand is in bezit van een energielabel A (EI: 0.81). Momenteel maakt een huurder gebruik van het pand.