Projecten

Asset
EXCELLENT 71,30%
Beheer
Gebruik

Piet Hein Building Blauw

Het kantorencomplex Piet Hein Buildings, dat volledig is verhuurd, bestaat uit drie gebouwdelen die met elkaar verbonden zijn en in totaal 32.000 m² kantoor, een busterminal en 383 ondergrondse parkeerplaatsen omvatten.

De ontwikkeling van de Piet Heinkade ten oosten van het Centraal Station Amsterdam vormt de ruggengraat van de Zuidelijke IJ-oever in Amsterdam. Hier wordt het Centraal Station verbonden met het nieuw ontwikkelde Oostelijk en Westelijk Havengebied. De kade tussen weg en water, ooit vol pakhuizen en vemen, biedt nu plaats aan een lange strook met kloeke, stedelijke gebouwen voor wonen, werken en publieksfuncties.

Het complex Piet Hein Buildings ligt pal naast de passagiersterminal voor cruise schepen en heeft op straatniveau een grote hal voor touringcars. De hal bevat buffercapaciteit voor de cruiseterminal. De gevels van de garage zijn van glazen bouwstenen en stralen ’s nachts naar alle kanten zacht licht uit. Daarboven, in een langgerekt bouwvolume van vier verdiepingen staan kantoren met zicht op het IJ. Aan de stadszijde, in bouwblokken van negen lagen staan kantoren die over de spoordijk uitkijken op de stad.

Aan de straat voor de hal zijn drie ruime en uitnodigende entreehallen gesitueerd.  Het complex omvat onder andere het gemeenschappelijk restaurant 'De Kombuis', een grote ondergrondse (en deels openbare) parkeergarage en een eigen WKO-installatie. 

Deze certificering betreft bouwdeel Blauw.

Voor meer informatie zie website Piet Hein Buildings