Projecten

Asset
EXCELLENT 76,06%
Beheer
Gebruik

NOW Building

Het NOW Building is eind mei 2017 opgeleverd en is het eerste multi-tenant gebouw op het cradle-to-cradle Park 20|20 in Hoofddorp. Met haar opvallende architectuur en het gebruik van natuurlijke materialen, vormt het NOW Building de entree van Park 20|20 vanaf het naastgelegen NS-station Hoofddorp.

Het gebouw heeft een omvang van 6.911 m² BVO, verdeeld over de begane grond en vier verdiepingen. Op de begane grond is een, nog nader in te vullen, ruimte gecreëerd met mogelijkheden voor kantoor, horeca of bijvoorbeeld een showroom en een receptie met toegang tot de rest van het gebouw. Met maximale flexibiliteit als uitgangspunt heeft het gebouw ook nog een tweede representatieve ingang. Het NOW gebouw is gerealiseerd op een half verdiepte parkeergarage en is van daaruit direct toegankelijk. In de kelder naast de parkeergarage bevinden zich de fietsenkelder en technische ruimtes.

Het duurzame kantoorgebouw heeft een constructie die gedeeltelijk uit hout is opgebouwd en zijn terracotta elementen toegepast in de buitengevel. Opvallend hierbij is de gevelsluiting met de CO2 absorberende keramische tegels en het unieke patroon. Het pand bevat overal zon- en geluidwerend HR++ glas, evenals Ledverlichting. Het NOW gebouw is ontworpen voor demontage (Design for Disassembly) en gaat daarin weer een stap verder dan eerdere gebouwen op Park 20|20. Daarbij springen twee belangrijke circulaire innovaties in het oog. Het pand is bekleed met zelfreinigende keramische panelen die door middel van zonlicht o.a. stikstofoxide binden en afbreken. Het NOW gebouw is aangesloten op een centrale WKO-installatie van Park 20|20. Hemelwater wordt hergebruikt door middel van een grijswatersysteem. Een wereldprimeur zijn de liften, die door Delta als ‘Product as a Service’ worden aangeboden in een leaseconstructie.