Nieuwbouw Lovani B.V.

Score
86,1%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
26 maart
2018
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Projectbeschrijving

Op de locatie van de voormalige slachterij Ballering in Son herrijst dit jaar een hypermodern vleesverwerkingsbedrijf, in de vorm van de 26.000 m2 grote nieuwbouw van Van Loon Vlees. Voor het ontwerp en de begeleiding heeft Van Loon de RBK Group in de arm genomen.

Van Loon Vlees heeft bij de nieuwbouw in Son bewust de keuze gemaakt om de nieuwe productielocatie te laten ontwerpen door een ingenieursbureau dat over grote ervaring en expertise in de voedingsmiddelenindustrie beschikt. Vooral de integrale aanpak voor alle disciplines, zoals productielogistiek, gebouw en gebouwgebonden installaties, alsmede het gebruik van duurzame en energiezuinige technieken hebben hierbij een hoofdrol gespeeld.

Duurzaamheid

Van Loon Vlees is zich als bedrijf bewust van haar maatschappelijke rol, en wil in die hoedanigheid een substantiële bijdrage leveren aan duurzaamheid. Van Loon doet dit o.a. door productieprocessen milieuvriendelijk en energie-efficiënt in te richten, door bij te dragen aan dierenwelzijn, maar ook door medewerkers de best mogelijke arbeidsomstandigheden te bieden. Zij doen dit graag op zijn ‘Van Loons’. Van Loon praat er niet alleen over, maar onderneemt ook werkelijk actie.

Het hoge ambitieniveau voor de nieuwbouw blijkt onder andere uit de volgende duurzame keuzes:

  • De toepassing van de natuurlijke koudemiddelen ammoniak en koolzuur;
  • LED verlichting in het gehele gebouw;
  • Een gasloos “all-electric” bedrijf. De restwarmte die ontstaat in de koud installatie wordt hergebruikt door middel van warmtepompen in combinatie met warmtebuffering;
  • Eigen energieopwekking door middel van zonnepanelen op het dak, met een totale oppervlakte van ca. 6.500 m2;
  • Bijzondere aandacht voor thermisch comfort en luchtverversing.