Nieuwbouw kantoor 'De Zeshoek'

Score
76,9%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
25 oktober
2016
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Het nieuwe kantoorpand van GeoTax is in opdracht van Procorp B.V. gebouwd. Bij het ontwerp van het gebouw is gestreefd naar een maximale duurzaamheid en heeft toetsing plaatsgevonden aan de BREEAM normering. BREEAM is hét instrument om gebouwen op duurzaamheid te kunnen beoordelen. Deze inspanning heeft uiteindelijk geresulteerd in een BREEAM-NL Excellent score.

Duurzaamheid

Enkele voorbeelden waaraan het nieuwe kantoorpand voldoet:

  1. Energieverspilling wordt tegengaan door een compacte gebouwvorm, hoogwaardige vloer-, gevel- en dakisolatie en toepassing van triple beglazing. Daarnaast wordt energiezuinige LED-verlichting met veegpuls, daglichtschakeling en aanwezigheidsdetectie toegepast.
  2. Er is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van energie uit duurzame bronnen. Zo is er een warmtepomp met gesloten bodemwisselaars toegepast voor verwarming en koeling van het pand. Het dak van het kantoor is voorzien van zo veel mogelijk PV-zonnepanelen.

Het L-vormige kantoorgebouw bestaat uit twee verdiepingen. Het omliggende terrein is voorzien van een fietsenstalling en een parkeerterrein voor auto's, waarbij de elektrische auto’s via laadpalen opgeladen kunnen worden. Energie wordt geleverd via de zonnepanelen en deels door volledig Nederlands opgewekte windenergie.

Duurzaamheid betekent ook rekening houden met onze dierlijke bewoners. Zo zijn er voor vleermuizen open stootvoegen opgenomen en kunnen gierzwaluwen en huismussen zich nestelen in de diverse ingemetselde nestkasten.