Nieuwbouw kantoor Bluewater

Score
74,1%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
12 januari
2015
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Op Park 20|20 in Beukenhorst-Zuid, Hoofddorp, is het officiële startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Bluewater Energy Services. Het basisontwerp is van het Amerikaanse architectenbureau William McDonough + Partners, bijgestaan door N3O uit Den Haag. Het project wordt integraal gerealiseerd volgens het cradle to cradle principe. 
 
Delta, VolkerWessels en Reggeborgh ontwikkelen gezamenlijk het nieuwe hoofdkantoor van Bluewater. Het gebouw van circa 8.600 m2 BVO met mogelijkheid tot uitbreiding, zal ongeveer zeshonderd medewerkers van Bluewater huisvesten. De bouw wordt uitgevoerd door IBB Kondor. Klik hier voor meer informatie.

Duurzaamheid

Het duurzame kantoorgebouw is beloond me een BREEAM-NL Excellent certificaat. In het gebouw staan bovendien een gezonde werkomgeving en het Nieuwe Werken centraal. Door middel van een atrium en open werkvloeren kunnen de werknemers makkelijk met elkaar communiceren. 
 
Het kantoor van Bluewater is de zesde ontwikkeling op Park 20|20. Het duurzame, full service kantorenpark stimuleert het mens- en milieuvriendelijk ondernemen in de regio. Het kantorenpark wordt gerealiseerd door demontabele bouw en bouwmaterialen die passen bij het cradle to cradle-concept. Ook wordt er zonne-energie, waterzuivering en warmte- en koudeopslag toegepast.