Monarch I

Asset
Score
68,8%
Asset
Schema
In-Use
Verlopen
Certificaat geldig tot

In het hart van het Beatrixkwartier in Den Haag hebben drie verouderde kantoorgebouwen plaatsgemaakt voor twee nieuwe complexen. Eén bestaand gebouw (Monarch I) is volledig herontwikkeld en uitgebreid. Daarnaast is de tijdloze kantoortoren Monarch Tower ontwikkeld. Monarch Tower staat in de top 10 van meest duurzame kantoorgebouwen van Nederland.

Provast is al twintig jaar bezig met de vernieuwing van dit Central Business District. Om de menging te bevorderen wordt nog een grootschalig woongebouw (Monarch III) met 250 stadsappartementen gebouwd. Sluitstuk vormt kantoortoren Monarch IV. Met de reeds eerder door Provast gerealiseerde complexen Prinsenhof (WTC) en CentreCourt krijgt een in de vorige eeuw verloederde wijk een heel ander aanzien. In totaal is sprake van een investering van 1 miljard euro.

Monarch I is een kantoor gebouw met een bruto vloeroppervlak van ca. 19.500 m2 dat in zijn geheel in gebruik is door de huurder CAK. In begin 2012 heeft de oplevering plaatsgevonden van een grootschalige renovatie en uitbreiding van het oorspronkelijk uit de jaren ‘60 daterende gebouw. Op 1 juni 2012 heeft dit project een definitief Excellent BREEAM-NL Nieuwbouw certificaat ontvangen.