Moderna Textielservice Hardenberg

Score
71,3%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
02 november
2015
Gecertificeerd op

De plannen voor het nieuwe pand worden momenteel uitgewerkt. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid en energiebesparing. Het streven is dat het nieuwe pand in oktober 2014 geopend kan worden. 

Via een persbericht laat de directie vrijdag weten zich welkom te voelen Hardenberg. ,,Na de brand hebben we allereerst samen met onze medewerkers alles op alles gezet om de continuïteit van ons bedrijf veilig te stellen. Daarna zijn we direct op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Het is van groot belang voor de toekomst van ons bedrijf dat we vaart in het proces houden en ons snel kunnen vestigen op een nieuwe definitieve locatie. Het gemeentebestuur en het bedrijventeam van de gemeente Hardenberg hebben ons hierbij optimaal ondersteund, met de nodige flexibiliteit en inspanningen.''

Toekomstbestendig

De keuze viel op Broeklanden omdat daar de ruimte is om een toekomstbestendig bedrijfspand te bouwen, voorzien van de nieuwste snufjes. ,,Ook de ligging is gunstig. We vinden het jammer dat we uit Gramsbergen vertrekken, maar tegelijkertijd erg plezierig dat we in de gemeente Hardenberg blijven'', aldus de directie.

Werkgelegenheid

Ook burgemeester Peter Snijders van Hardenberg is blij dat Moderna voor Hardenberg heeft gekozen. ,,De brand in oktober heeft een enorme impact gehad op het bedrijf, de medewerkers en op de inwoners van Gramsbergen. Toch zijn we direct samen met de directie van Moderna aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat zij hun bedrijfsactiviteiten snel konden hervatten. Ook hebben we actief met de ondernemer meegedacht bij de zoektocht naar een nieuwe locatie voor het bedrijf. Hiermee blijft ook de werkgelegenheid voor deze regio behouden. Een mooi resultaat!”, aldus Snijders.