Markthal Rotterdam - Retail

Score
57,5%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
19 mei
2015
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

De Markthal is een spectaculair gebouw met een mix aan functies; markt, winkels, horeca, appartementen en parkeren. Het ontwerp is van architect Winy Maas van het bekende Rotterdamse architectenbureau MVRDV. De hal bestaat uit een grote boog die op de begane grond circa 70 meter breed is en 117 meter lang (de maat van een voetbalveld). De hoogte van de hal bedraagt circa 40 meter. In de boog zijn 228 appartementen opgenomen. Onder de hal ligt een grote (openbare) parkeergarage.

Op de begane grond en op de eerste verdieping van de hal zijn aan de zijkanten een twintigtal winkels en horeca vestigingen. Dit zijn food en foodgerelateerde winkels, zoals een mooie wijnwinkel, een kwaliteitsbakker, een echte slager, een kookwinkel en een traiteur. Er is veel aandacht voor ‘slow food’ (ambachtelijke en biologische producten).
De winkels presenteren zich zowel in de Markthal als aan het Grotemarktplein. Onder de markt, op het –1 niveau, zit o.a. een supermarkt van Albert Heijn.

De circa acht horecavestigingen liggen grotendeels op de eerste verdieping, hoewel het marktcafé ook deels op de begane grond ligt. De Engelgroep (Herman den Blijker en David Crouwel), adviseert bij de samenstelling en uitvoering van het juiste horecaconcept.


Op de terrassen rond de hal op de eerste verdieping kan worden gegeten met zicht op de markt. Met name het weekeinde is er plaats voor optredens, kunst en exposities. Laagdrempelig gevarieerd genieten in een levendige Rotterdamse no-nonsense sfeer.