Lidl Distributiecentrum Waddinxveen

Score
92,4%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
04 oktober
2017
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Voorafgaand aan de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum in Waddinxveen heeft Lidl een distributiecentrum ontwikkeld in Heerenveen. Dit distributiecentrum is op 12 juni 2013 geopend en is bekroond met een Excellent oplevercertificaat. Nog nooit was in Nederland een distributiecentrum van deze omvang zo duurzaam gecertificeerd.

 

Met een nieuw te bouwen distributiecentrum in Waddinxveen heeft Lidl de lat nog hoger gelegd door een gebouw te realiseren met een BREEAM-certificaat Outstanding met een beoogde score van 93,4%. Met het behalen van dit certificaat en score heeft Lidl wederom heeft meest duurzame distributiecentrum van Nederland gerealiseerd.

 

Lidl is de ontwikkelaar, de toekomstige eigenaar en de gebruiker van het gebouw, zoals ook het geval is bij het voorgaande gerealiseerde distributiecentrum in Heerenveen. Dit ontwerp is het uitgangspunt geweest voor het ontwerp van het distributiecentrum in Waddinxveen, beide een ontwerp van FKG Architecten. De BREEAM-begeleiding is wederom door de Nieman Groep verricht.

 

Het project is uitgevoegd door Bouwbedrijf Van de Ven. Deze aannemer heeft meerdere projecten gerealiseerd met een BREEAM-certificaat. In oktober 2015 is Bouwbedrijf Van de Ven gestart met heiwerkzaamheden en eind 2016 is het gebouw opgeleverd.

 

De bouw van dit distributiecentrum in Waddinxveen is een afspiegeling van datgene waar Lidl voor staat: duurzaam, efficiënt, logisch en van deze tijd. Een BREEAM-certificaat maakt deze ambitie het beste aantoonbaar.

 

In navolging op de bouw van het meest duurzame distributiecentrum van Nederland, dat Lidl in 2013 in Heerenveen opende, heeft Lidl met het distributiecentrum in Waddinxveen in 2016 dezelfde prestatie afgeleverd.

 

Met deze prestatie bewijst Lidl koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid en daarmee haar maatschappelijke doelstellingen verwezenlijkt. Door het uitbreiden van het aantal distributiecentra verkort Lidl de afstand tot de filialen waardoor een economische besparing ontstaat en een afname van het gebruik van fossiele brandstoffen.