Kennedytoren

Asset
Score
57,3%
Asset
Schema
In-Use
13 juli
2021
Certificaat geldig tot

De Kennedytoren maakt deel uit van Kennedy Business Center, hét zakengebied in het centrum van Eindhoven, direct naast het centraal station. De ondergelegen parkeergarage is direct bereikbaar vanaf de Kennedylaan. Gelegen in het hart van Brainport met snelle verbinding naar onder andere de High Tech Campus Eindhoven, Automotive Campus en Eindhoven Airport.

Kenmerkend voor het gebouw is de zeer ambitieuze architectuur. De 85 meter hoge toren is in staalskelet constructie gerealiseerd. De tweede, derde en vierde etage zijn door middel van een atrium met elkaar verbonden, wat onder andere extra mogelijkheden biedt voor verticale koppeling van de vleugels. Hierdoor biedt het gebouw de mogelijkheid zowel traditionele als innovatieve kantoorconcepten (HNW) te creëren. Verder worden alle gebouwdelen gekenmerkt door het gebruik van transparante gevels die in de toren van een zogenaamde "tweede huid" zijn voorzien. In het gebouw zijn onder andere gevestigd: Taylor Wessing, Deutsche Bank en HERE. 

Verder bevinden zich op loopafstand het Centraal Station, de busterminal, de TU (Technische Universiteit) en de binnenstad van Eindhoven. Door de ligging in het centrum van Eindhoven is het object vanuit diverse richtingen uitstekend met eigen vervoer bereikbaar. De Kennedylaan en de Boschdijk zijn goede in-en uitvalswegen vanuit en naar noordelijke en westelijke richting. Tevens is er een goede aansluiting op de rondweg. Openbaar vervoer Het kantorencomplex is direct aan het Centraal Station (NS) en de busterminal gelegen en is daardoor ook uitstekend bereikbaar per trein en bus. Recent is gestart met de herontwikkeling van de NS terminal/stationsgebouw. http://www.prorail.nl/projecten/station-eindhoven

In de parkeergarage van het “Kennedy Business Center” kunnen parkeer- abonnementen worden aangeboden. De parkeerplaatsen waarop deze abonnementen betrekking hebben staan de kantoorgebruikers van maandag t/m vrijdag van 07:00 uur tot 19:00 uur ter beschikking. Daarnaast is het mogelijk om op niveau –1, in het openbare deel van de parkeergarage, tegen de op dat moment geldende gemeentelijke tarieven, parkeerplaatsen bij te huren. De parkeergarage heeft een hoog voorzieningenniveau.