Kantoor Siemens Oost

Score
31,8%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
05 februari
2014
Gecertificeerd op

Siemens gaat voor een toekomst in Hart van Zuid, aan de zuidkant van het centraal station verrijst het imposante nieuwe hoofdkantoor voor de regio Oost. Een ware ‘eyecatcher‘ met een opvallende architectuur. De historische ‘sheddaken’ van oude fabrieken komen terug in de gevel waardoor het gebouw een verrassende link legt naar het rijke verleden van Hart van Zuid. Siemens weerspiegelt het verleden en de toekomst van Hart van Zuid en houdt de industrie in het gebied levend. Met de nieuwbouw wordt bijgedragen aan het realiseren van circa 7500 arbeidsplaatsen in de stationsomgeving.

Siemens richt zich op de toekomst en hier hoort een modern kantoorgebouw, met alle hedendaagse voorzieningen, bij. Door de centrale ligging, de nabijheid van het WTC Twente, en de ambities op onderwijsgebied is Hart van Zuid een gebied waar Siemens zich vol ambitie op de toekomst richt. Siemens heeft door de jaren heen een natuurlijke binding gekregen met Hengelo en Hart van Zuid en ziet het hierdoor als een uitdaging om de moderne bedrijfsactiviteiten in het gebied voort te zetten.

Gebouw

In 2012 is het nieuwe kantoorpand in Hart van Zuid geopend. In het industriële complex, gelegen naast het Centraal Station Twente, is het onderdeel Siemens Industrial Turbomachinery gehuisvest. Siemens zal daarnaast een aantal andere onderdelen concentreren in dit complex. Hiermee is Hengelo de hoofdlocatie van Siemens in Oost-Nederland. Het nieuwe kantoor, gebouwd door Van Wijnen Eibergen, heeft een oppervlakte van circa 10.000 m2.